Εκτός Πολιτικής Ορθότητας (Σχόλια από το διαδίκτυο της 24-9-2020)

161
  1. Επίσκεψη Μητσοτάκη. Δύο ημέρες χαμένες για την Καρδίτσα
Ζαφειρίου

Χτες έκλεισαν το κέντρο της Καρδίτσας για να το καθαρίσουν γιατί περίμεναν τον Μητσοτάκη, σήμερα το ξανάκλεισαν για να τον υποδεχτούν. Δύο μέρες χαμένες για την Καρδίτσα, δυο μέρες χαμένες για τους ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να πάνε να μαζέψουν και να σώσουν ό,τι μπορούν.

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες πάλευαν μόνοι τους, ενώ ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιοχές χωρίς ρεύμα. Όσο για το νερό που πίνουμε, κανείς δεν μας είπε αν είναι κατάλληλο.

Άφησα για το τέλος το πιο σοβαρό και τραγικό: τους ανθρώπους που χάθηκαν, τους χιλιάδες που έμειναν χωρίς σπίτι, τους χιλιάδες που καταστράφηκε το βιος τους. Γενικώς η κατάσταση είναι τραγική και οι εκπρόσωποι του κράτους το έριξαν στις φιέστες.

Θλίψη; Οργή;

Φανή Ζαφειρίου

  1. Η κυβερνώντες κρύβουν τη σκόνη κάτω από το χαλάκι
Γκίκας

Με τα μισά και παραπάνω επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήκουν σε αλλοδαπούς, η διαχείριση του μεταναστευτικού πλέον συνδέεται στενά με τη διαχείριση της πανδημίας. Κλείσιμο καταστημάτων και απόδοση ευθυνών στους… νέους, την ώρα που μετακινούνται νύχτα μετανάστες χωρίς καμία υγειονομική προφύλαξη, δείχνει πολιτική του τύπου “κρύβω τη σκόνη κάτω απ’ το χαλάκι”.

Με τη διαφορά ότι ούτε οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σκόνη, ούτε οι Έλληνες είμαστε χαλάκι…

Δημήτρης Γκίκας

  1. Όποιος θέλει, ας πάει να προσκυνήσει από τώρα το σουλτάνο
Λυγγίτσος

Δεν θα βαρεθώ να το γράφω και να το ξαναγράφω: η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα τεχνητή, όπως το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Έχει δημιουργηθεί από διαχρονικούς αγώνες και θυσίες χιλιάδων ανώνυμων “εν όπλοις” αδελφών μας. Το υπέδαφός της, όπως πολύ εύστοχα έχει παρατηρήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι διάσπαρτο από τα κόκαλα όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Όποιος βεβαίως θέλει, δίπλα μας, ξανασυστήνεται η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ας πάει να προσκυνήσει από τώρα τον σουλτάνο και να απολαύσει όλα τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα ενός γκιαούρη. Εμείς εξοπλιζόμαστε-υπερασπιζόμαστε “εν όπλοις” την πατρίδα!

Αλέξανδρος Λυγγίτσος

  1. Μία ανώτερου τύπου δημοκρατία
Βαϊούλης

Ο κύριος δήμαρχος Λαρίσης θέλει να φτιάξει μία ανώτερου τύπου δημοκρατία στην οποία θα μιλάει και θα αποφασίζει μόνον αυτός και θα έχει τους χειροκροτητές του. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος πρέπει να αποδεχθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές πως αυτός είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων. Το δημοτικό συμβούλιο έχει αρμοδιότητες και πρέπει να τις αποδεχθεί. Αν δεν τις αποδέχεται κάποιος, υπάρχουν ανώτερες αρχές που μπορούν να κρίνουν τη νομιμότητα των πράξεων…

Κώστας Βαϊούλης

  1. Η ιστορία τού Νέου Ελληνισμού είναι μιά συνεχής πάλη
Παπαδόπουλος

 

Ολόκληρη ή ιστορία τού Νέου Ελληνισμού είναι μιά συνεχής πάλη ανάμεσα στις γηρασμένες ξενόφερτες ιδεολογίες καί τήν προσπάθεια τών Ελλήνων νά ολοκληρώσουν τό δικό τους ιστορικό πρόσωπο. Όλες οί μετέπειτα καταστροφές είναι συνυφασμένες μ’ αυτήν ακριβώς την πάλη.

Σπύρος Παπαδόπουλος