Δήμαρχος Σπάρτης προς κυβέρνηση: «Σταματήστε τα σούρτα φέρτα των μεταναστών. Καταγράψτε τους ξένους εργάτες και ξεκινήστε υποχρεωτικά Rapid test”

114

Η επιστολή του Δημάρχου Σπαρτιατών, Πέτρου Δούκα προς τα κυβερνητικά στελέχη δείχνει την πηγή των προβλημάτων διάδοσης του Κορωναιού, αποκαλύπτει ότι μέχρι σήμερα στην πόλη της Σπάρτης δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μεταξύ των κατοίκων”, και τους εφιστά την προσοχή για κίνδυνο επιμόλυνσης της περιοχής με τα διαρκή σούρτα φέρτα των μεταναστών που πραγματοποιούν στο ξενοδοχείο Sparta in στο κέντρο της πόλης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΥΚΑ

Πέτρος Δούκας Δήμαρχος Σπαρτιατών

«Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Σπάρτης είναι ίσως ο μόνος Δήμος στη χώρα με κανένα, έως σήμερα, κρούσμα Covid -19! Γι’ αυτό οι δημότες μας είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ωστόσο, η αποχώρηση κάποιων και η άφιξη νέων μεταναστών στο ξενοδοχείο Sparta Inn, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός φιλοξενούμενων παραμένει σταθερός (περίπου 296), θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα.

Προς αποφυγή λοιπόν αυτών, ζητάμε:
1. Να μη γίνονται μετακινήσεις και αφίξεις νέων φιλοξενούμενων γιατί μπορεί να είναι φορείς,
2. Να γίνουν άμεσα νέοι προληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τόσο στους φιλοξενούμενους μετανάστες, όσο και στους καταυλισμούς των Ρομά.

Παράλληλα εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνιστούμε στους δημότες μας να ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες και διατάξεις περί Covid-19.

Επιπρόσθετα, έχουμε ζητήσει από τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας, να καταγράψουν όλους τους αλλοδαπούς εργάτες που εργάζονται στα χωριά τους, αλλά και από τους δημότες μας να μην προσλαμβάνουν και φιλοξενούν αλλοδαπούς μέχρι νεωτέρας».