Αποκτήσαμε ένα οικολογικό graffiti στον παραλιακό δρόμο Ναυπλίου- Ν. Κίου

101

Με σύνθημα  “ΠΕΤΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ-ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ -ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ -ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”,  οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου-Ν. Κίου  θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους φορείς και τους πολίτες για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής μεταξύ Ναυπλίου – Ν. Κίου και του Ερασίνου ποταμού.

Για να υλοποιηθεί η εικαστική παρέμβαση χρειάστηκε προετοιμασία πολλών μηνών: η αδειοδότηση για τη χρήση του χώρου από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, η εικαστική δημιουργία από τους Political Stencil, η επιλογή του χρόνου υλοποίησης, η αναζήτηση οικονομικών πόρων  κ.λπ.

Όπως αναφέρεται σe ανακοίνωση της Ομάδας “Φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου” την προσπάθεια ενίσχυσαν σημαντικά οι Δήμητρα Καραχοτζίτη, μέλος των φίλων του υγρότοπου, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ που συνεισέφεραν και οικονομικά, η Τροχαία Άργους και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου, Σωκράτης Δωρής καθώς και τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν όλη την προσπάθεια.

Λόγω τω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίσθηκαν, η εικαστική παρέμβαση δεν ολοκληρώθηκε πλήρως και θα συνεχιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή εικαστικών από την περιοχή.