Χθες είχαμε 8 νεκρούς από τροχαία και μόνον 3 νεκρούς από τον Covid -19. Συμβουλές οδικής ασφάλειας στους μαθητές των σχολείων της Πελοποννήσου από την Τροχαία

191

Τα στελέχη της Τροχαίας, έδειξαν ότι μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της ζωής  των Ελληνόπαιδων. Παραμέρισαν τον ρόλο του “προστιμοκόφτη” που τους έχουν επιβάλει οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (Χρυσοχοΐδης, Χαρδαλιάς) και διέθεσαν τον υπηρεσιακό τους χρόνο για να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς μαθητές σχετικά με τους κανόνες προστασίας της ζωής τους όπως αυτοί καταγράφονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένστολοι αστυνομικοί διένειμαν φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς, σε Δημοτικά σχολεία της Πελοποννήσου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι αναρτημένες στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη» στην ιστοσελίδα hellenicpolice.gr.