Τα παιδιά και η Δημοκρατία μας, δεν μπορούν πλέον να ανασάνουν ελεύθερα (i can’t breathe)

136
Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Άρχισαν οι καταλήψεις-αντιδράσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά μας

Παρόλο που ακόμα και ο Π.Ο.Υ (που τον επικαλούνται σωρηδόν οι «ειδικοί», όταν θέλουν να επιβάλλουν μέτρα) έκρινε ότι ΔΕΝ συνιστάτε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών, το Υπουργείο Παιδείας εφάρμοσε το μέτρο, ακόμα και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας!!…

Η δικαιολογία της «εκπαίδευσης» προφανώς είναι αστεία. Εκπαίδευση σε τι; Έχουν στο μυαλό τους ότι στα παιδιά μας Θα επιβάλλουν να ζήσουν τη ζωή τους με φίμωτρα, ως ατυχή αδέσποτα τετράποδα; Η εμμονή τους (για τους όποιους λόγους που δε θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο) ήταν φυσικό να φέρει αντιδράσεις.

Άλλωστε είναι «δημοκρατικό δικαίωμα» η έκφραση της αντίθετης γνώμης σε μια Δημοκρατική Διακυβέρνηση μιας χώρας. Η μήπως ΟΧΙ;

Καταλήψεις ξεκίνησαν στα σχολεία γονείς και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί υπό κατάληψη το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό.

Τρεις καταλήψεις και σε  3 σχολεία της Πάτρας, όπου μαθητές αρνούνται να φορέσουν μάσκες.

Πρόκειται για το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο – Λύκειο Φαρών. Οι μαθητές στο 2ο, έχουν κλειδώσει απ έξω τους καθηγητές και διαμαρτύρονται για τις μάσκες και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

Οι μαθητές των σχολείων αποφάσισαν να κάνουν καταλήψεις αρνούμενοι να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των Υπουργείων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ακόμα τα υπό κατάληψη σχολεία είναι λίγα σε αριθμό αλλά στην κυβέρνηση φοβούνται ένα φαινόμενο «ντόμινο» και μετάδοση γενικευμένης αντίδρασης κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Το γεγονός ότι οι μάσκες που παραδόθηκαν χθες ήταν σαν… τέντες στο μέγεθος, εξόργισε ακόμα περισσότερο γονείς και μαθητές που νιώθουν να ζουν πλέον σε ένα καθεστώς ανελευθερίας.

Φαίνεται πως μετά τις αντιδράσεις των γονέων για τη χρήση μάσκας στα σχολεία έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις από μαθητές αφού ήδη από σήμερα σχολεία της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη.

 

Μήπως τελικά η Κυβέρνηση και οι διάφοροι «ειδικοί» (χρυσοπληρωμένοι φυσικά, αυτοί και οι αυλικοί τους), να πάψουν να κουνούν το δάχτυλο, να πάψουν να απειλούν και να προσπαθήσουν να ΠΕΙΣΟΥΝ τον κόσμο; Μήπως να πάψουν να φάσκουν και αντιφάσκουν;

Μήπως να σταματήσουν τους αφορισμούς και την ταμπελοποίηση της αντίθετης άποψης, γιατί έχει ξυπνήσει για τα καλά ο μικρός «δικτατορίσκος» μέσα τους και προφανώς δεν το έχουν αντιληφθεί; (ή τους αρέσει άραγε;) Μήπως να ξεκαβαλήσουν το καλάμι τελικά μερικοί;

Εάν η κυβέρνηση κλείσει εντέλει και τους χώρους ψυχαγωγίας τότε η κοινωνία δεν θα έχει πουθενά να εκτονώσει την συσσωρευόμενη οργή της με ότι αυτό συνεπάγεται…