Πολύ κοντά στην έναρξη το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης 

60

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φακέλου αδειοδότησης του Υδατοδρομίου Κυλλήνης βρίσκονται οι εταιρείες Hellenic Seaplanes Α.Ε και Ελληνικά Υδατοδρόμια Ι.Κ.Ε., καθώς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χωροθέτησης του υδατοδρομίου και των εγκαταστάσεών του.
Οι δύο εταιρείες, με συντονισμένες κινήσεις και τηρώντας το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που είχε αποφασιστεί από κοινού με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης κατά τον Ιούνιο, ολοκλήρωσαν τις μελέτες που αφορούσαν τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου.
Τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του χώρου δημιουργίας του υδατοδρομίου θα έχει το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, ενώ ο τεχνικός φάκελος που αφορά την άδεια ιδρύσεως του υδατοδρομίου θα αξιολογηθεί από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στη θετική έκβαση των διαδικασιών που αφορούν τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου της Κυλλήνης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: «Το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης παίρνει σάρκα και οστά και όλοι μαζί κάνουμε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα ώστε να φέρουμε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, με στήριγμα ένα καλά δομημένο δίκτυο υδατοδρομίων. Με την ολοκλήρωση των διεργασιών χωροθέτησης, προχωράμε ολοταχώς για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιλογή αναδόχου. Σκοπός μας είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και η απόκτηση του υδατοδρομίου να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής».