Πανελλήνιος διαγωνισμός emoji 

230

Δήμος Πατρέων : Πανελλήνιος διαγωνισμός emoji 

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού»  ο δήμος Πατρέων προκήρυξε Πανελλήνιο διαγωνισμό  για την κατασκευή emoji εμπνευσμένα από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει την υποχρέωση να παραδώσει ολοκληρωμένα τα emoji έως τις 10/02/2021. Στη συνέχεια ο δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση έχουν το δικαίωμα να διαθέσουν τα emoji ή τα animated emoji που θα σχεδιάσει ο νικητής για free download.  

Μέσα από τα μικρά αυτά εικονίδια που χρησιμοποιούνται σε γραπτά μηνύματα, ιστοσελίδες και ως μέρος μιας διαφορετικής ψηφιακής επικοινωνίας, ο δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας στοχεύει να προωθήσει αυτόν το τόσο σημαντικό για την πόλη θεσμό, το Καρναβάλι της Πάτρας.

Ο Διαγωνισμός όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες  animators, γραφίστες κ.α., οι οποίοι προσκαλούνται να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο emoji ή animated  emoji  που να είναι εμπνευσμένο από το Καρναβάλι της Πάτρας και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερες από μια προτάσεις ενώ οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να είναι ελεύθερες.
Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες στο facebook.
Την αξιολόγηση των emoji θα αναλάβει 7μελής κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους  καλλιτέχνες αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού.
Ο νικητής του διαγωνισμού θα αναλάβει τον σχεδιασμό δέκα (10) emoji τα οποία θα εκφράζουν ισάριθμα συναισθήματα  και η βράβευσή του θα συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 ευρώ.
Το έπαθλο για το δεύτερο και τρίτο βραβείο θα είναι από 500 ευρώ.
Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 8/12/2020 με ένα email το οποίο θα έχει τίτλο  Για τον Διαγωνισμό EMOJI και Animated Emoji”  στο vpapa@patras.gr.