Μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο λόγω καύσωνα 

92

Προβλήματα στην παραγωγή σύκων και σταφυλιών στη Μονεμβασία

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

O Δήμαρχος Μονεμβασίας απέστειλε επιστολή προς τον ΕΛΓΑ Τρίπολης και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, μέσω της οποίας γνωστοποιεί τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί τα αμπέλια και τα σύκα οδηγώντας σε απόγνωση .
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ηλία Αγγελόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αναφέρει τα εξής:
”Σας ενημερώνουμε ότι οι καύσωνες της τρέχουσας περιόδου έχουν υποβαθμίσει ποιοτικά και ποσοτικά την παραγωγή των σύκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας σε σημαντικό βαθμό.
Ήδη με την έναρξη της συγκομιδής διαπιστώνεται η μειωμένη παραγωγή, καθώς οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν σε ατελή σχηματισμό καρπών (μικρότερα μεγέθη) αλλά και σε έντονο μαύρισμα στα όρια της σήψης.
Επιπλέον, παρατηρούνται ζημιές λόγω καύσωνα και σε πολλούς αμπελώνες της περιοχής, που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της παραγωγής και στο προϊόν αυτό.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον εμπεριστατωμένο έλεγχο της κατάστασης και την έγκριση από μέρους σας της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ΕΛΓΑ για τα παραπάνω αναφερόμενα