Εκτός γραμμής! (Σχόλια από το Διαδίκτυο “16-9-2020”)

120
  1. Σε δύο μήνες, θα μιλάμε για πείνα κι απόλυτη φτώχεια
Ντίνα Λαπαθιώτη

Σε δύο μήνες, δεν θα μιλάμε για φίμωτρα και παγούρια που η πραγματικότητα θα τα καταργήσει στην πράξη ….

Θα μιλάμε για πείνα κι απόλυτη φτώχεια σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας !

Η απώλεια των 30 δις ευρώ που εισέρρεαν κάθε χρόνο στην Ελλάδα μέσω τουρισμού κατευθείαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα φανεί ολοκάθαρα σε λίγο !

Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν!

Ntina Lapathioti

 Συνάντηση με την Ιστορία στο χώρο του Βουλευτικού

Μαρία Ράλλη

Στο χώρο του Βουλευτικού από χθες και για ένα περίπου μήνα θα ανανεώνεται καθημερινά, η συνάντηση μας με την Ιστορία. Μια ιστορία, που δεν γράψαμε εμείς, αποτελούμε όμως συνέχειά της και έχουμε καθήκον να τη γνωρίσουμε, να την προστατεύσουμε και να της αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές.

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εμπνευστές και δημιουργούς της Έκθεσης, που θα φιλοξενείται έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, στο εμβληματικό ιστορικό αυτό κτίριο, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το Ναύπλιο και ως καράβι θα μας ταξιδεύει πλέον στην διαδρομή, τις αξίες και την πρόοδο του κοινοβουλευτισμού στον τόπο μας.

Maria Ralli

  1. Η Ιερά Τετρακτύς της Αρετής, σύμφωνα με τον Πλάτωνα
Μαρία Μαυρίδου

Η Αρετή ΔΕΝ γεννιέται αλλά κατακτάται μέσα από συν-λειτουργία μυαλού, καρδιάς κι επιθυμίας.

Είναι η πλέον δύσκολη διαδρομή που προσδοκά στην αρμονική συμπόρευση όλων των ψυχικών φορέων (επιθυμητικόν, θυμοειδές, λογιστικόν) ώστε να τερματίσει στην ουσιαστική Δύναμη!

Η Αρετή ΔΕΝ στηρίζεται σ’ ενστικτώδεις παρορμήσεις αλλά σε ιδιότητες συγκεκριμένες και ξεκάθαρες:

  1. Φρόνηση
  2. Σωφροσύνη
  3. Ανδρεία
  4. Δικαιοσύνη

μαρια μαυριδου

  1. Η αριστερά δεν έχει ιστορία έχει ποινικό μητρώο
Αναστασία Θεόδωρος Κοντέα

Στον Μελιγαλά , ο Βελουχιώτης, ο Αχιλλέας Μπλάνας (Γραμματέας του ΚΚΕ Πελοποννήσου), ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Ακρίτας, ο Ορίωνας, ο Κουλαμπάς, οι δεκάδες μόνιμοι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ, και οι λοιποί ηγέτες του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ -ΚΚΕ, που ήταν παρόντες, όχι μόνο δεν προσπάθησαν να παρέμβουν αλλά είναι αυτοί που έδωσαν την διαταγή και οργάνωσαν το έγκλημα που ακολούθησε. Παρόμοιο μακελειό ούτε ο Ιμπραήμ δεν προξένησε!

Αναστασία Θεόδωρος Κοντέα

  1. Μητροπολίτες πιστοί στο δόγματος της παγκοσμιοποίησης
Δημήτρης Μπουγιώτης

Κάποτε ο Κλήρος ήταν η αιχμή του δόρατος για τον Ελληνισμό. Ο θρησκευτικός φανατισμός που απορρέει στους απέναντι και στους μετανάστες φαίνεται στις εκατοντάδες σπασμένες εκκλησίες και στη βεβήλωση μνημείων.

Σήμερα, προσωπικότητες που εξουσιάζουν την Εκκλησία είναι πιστοί του δόγματος της παγκοσμιοποίησης. Πιόνια σε ανθελληνικά συμφέροντα!

Dimitrios Bougiotis