Βρήκαν τον δολοφόνο του Επιχειρηματία Γιώργου Κωστάκη. Είναι Ναυπλιώτης, ιδιοκτήτης κέντρων εστίασης και διασκέδασης

1213
Τον εκτέλεσαν με 5 σφαίρες

Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολυετή έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών

η μυστηριώδης δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρων, Γιώργου Κωστάκη, που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου 2012 στην περιοχή Πυργέλα Ναυπλίου.

Η εγκληματική ενέργεια είχε αναστατώσει τότε την τοπική κοινωνία, ενώ είχαν εκφρασθεί υπόνοιες ότι ίσως σχετιζόταν με την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων μεγάλης αξίας ύστερα από λαθρανασκαφές ή με συμφέροντα υπευθύνων νυκτερινών κέντρων στο Ναύπλιο αλλά και στην Αθήνα όπου δραστηριοποιείτο το θύμα.

Τελικώς, μετά από ενδελεχή έρευνα, εκδόθηκε προ μερικών ημερών βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου στο Ναύπλιο που αποδίδει τον φόνο σε ιδιοκτήτη εστιατορίων και παραλιακών κέντρων της περιοχής, με κίνητρο της ανθρωποκτονίας χρέος, της τάξεως των 45.000 ευρώ, που είχε το θύμα προς τον δράστη.

Ως βασικό στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρήθηκε κάλυκας του όπλου με το οποίο διαπράχθηκε η δολοφονία και ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα στις στάχτες στο τζάκι του σπιτιού του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, όταν η ΕΛΑΣ είχε ανακαλύψει το συγκεκριμένο εύρημα, ο ύποπτος είχε υποστηρίξει ότι το όπλο τού το είχε δώσει για μια δοκιμή ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας. Ένα άλλοθι που φέρεται ότι καταρρίφθηκε από νεότερες μαρτυρίες.

Η ενέδρα σε βάρος του Γ. Κωστάκη στήθηκε στο σπίτι του και τον πυροβόλησαν με τέσσερις σφαίρες. Μία στον αυχένα, δύο στο κεφάλι και μία στην ωμοπλάτη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν ακαριαίος, ενώ φέρεται να πυροβολήθηκε με όπλο Scorpion.

Πηγή: https://www.tovima.gr/2020/09/23/society/nayplio-eksixniastike-ystera-apo-okto-xronia-i-dolofonia-idioktiti-nyxterinon-kentron/