Από τα λυόμενα σε καίνουργιο σχολικό συγκρότημα. Αλλά στην πρώτη βροχούλα έμπασε νερά…και τώρα μάθημα στους διαδρόμους!

188

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των μαθητών στο γυμνάσιο Καράτουλα όπου μετά την πολυετή στέγαση του σχολικού συγκροτήματος σε λυόμενα παραδόθηκε το νέο κτήριο στις 14 Σεπτέμβρη, ανήμερα του φετινού αγιασμού. Όμως στην πρώτη φθινοπωρινή βροχή η οροφή έσταξε νερά με αποτέλεσμα οι μαθητές να βγουν…στο διάδρομο για μάθημα…

Ειδικότερα η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:
«Στους διαδρόμους έκαναν μάθημα την  Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη  και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι  μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Καράτουλα λόγω της πλημμύρας των δύο αιθουσών.
Το πρωί της Πέμπτης το  ταβάνι είχε «κρεμάσει» και έσταζε νερό με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την διεξαγωγή μαθήματος  εντός του χώρου. Έτσι οι μαθητές και των  δύο τμημάτων,  Α1 και Α2, μεταφέρθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου όπου καθισμένοι σε καρέκλες χωρίς θρανία αλλά και χωρίς πίνακα  έκαναν το μάθημά τους.
Εκτός αυτού, του παροδικού πιστεύουμε προβλήματος, το νέο-παραδοτέο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας και επικοινωνίας επειδή  ηλεκτροδοτείται με το εργοταξιακό ρεύμα της εξελισσόμενης εργολαβίας,  με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.
Τέλος ο άκρως  περιορισμένος  προαύλιος    χώρος,  διότι  το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό κατασκευή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ μαθητών στα διαλλείματα εν μέσω της πανδημίας του κορωναίου.
Τα παραπάνω   αξίζουν  ιδιαίτερης αντιμετώπισης και προσοχής από κάθε συναρμόδιο φορέα ή δημόσια αρχή επειδή λαμβάνουν χώρα στο νέο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, που    παρέδωσε   η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) και παρέλαβε ο δήμος Πύργου πριν ακριβώς δέκα μέρες.
Οι  μαθητές και οι γονείς με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζουν δε καλά ότι το σχολείο αποτέλεσε για πολλούς μόνο  επικοινωνιακό παιχνίδι για φωτογραφίες και χαιρετισμούς. Οι ελλείψεις όμως είναι πολλές και απαιτούν καλή συνεργασία όλων για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος παρά μόνο η σωστή λειτουργία του σχολείου μας».

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος με τον Υποδιευθυντή Γυμνασίου Καράτουλα Φιλόλογο-Ιστορικό Γεώργιο Κουρκούτα

Άλλη μια απόδειξη ότι η βιασύνη για παραλαβές ημιτελών έργων, προς τέρψη φωτογραφιών και δημοσιότητας από αιρετούς, είναι δίκοπο μαχαίρι….