COVID -19: Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, μας απειλούν αδίστακτα και μας καταπιέζουν παράλογα

241

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Αφορμή για το άρθρο αυτό μου έδωσε μία ανάρτηση στο capital.gr που  αναδημοσιεύει μία είδηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ (7-8-2020), σχετικά με τα αποτελέσματα της πανδημίας του Κορωναϊού, ανά τον κόσμο.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Παραμερίζοντας τις δημοσιογραφικές σάλτσες, στάθηκα στα στοιχεία που καταγράφονται, για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον Covid -19 παγκοσμίως, τα οποία και τα παραθέτω:

Στις ΗΠΑ, με επιβεβαιωμένα 4.870.367 κρούσματα, καταγράφονται 159.864 θάνατοι. Όπως υπολόγισα, το Ποσοστό θνησιμότητας είναι 3,29%.

Στη Βραζιλία, με επιβεβαιωμένα 2.912.212 κρούσματα, καταγράφονται 98.493 νεκροί. Όπως υπολόγισα, το Ποσοστό θνησιμότητας είναι 3,96%.

Στην Ευρώπη, με επιβεβαιωμένα 3.289.249 κρούσματα, καταγράφονται 212.155 νεκροί. Όπως υπολόγισα, το Ποσοστό θνησιμότητας είναι 6,45%.

Είναι κατανοητό ότι, η διαφορά του αριθμού των νεκρών -ανά χώρα- σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δείχνει (μεταξύ άλλων) και την ικανότητα των κυβερνήσεων να προστατέψουν τον λαό τους.

Στις ΗΠΑ, για τις οποίες ακούμε καθημερινά τα μύρια όσα κατά του Τραμπ και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία, η θνησιμότητα είναι μόλις 3,29%. Στην Ευρώπη, η θνησιμότητα είναι 6,45%. Δηλαδή διπλάσια, σε σχέση με τις ΗΠΑ και κατά 90% μεγαλύτερη από ότι στην Βραζιλία του Μπολσονάρου.

Και όμως, τα συστημικά ΜΜΕ, οι συστημικοί δημοσιογράφοι, οι συστημικοί πολιτικοί και όλα τα συστημικά προσαρτήματα, σφυροκοπούν καθημερινά τον Τραμπ και τον Μπολσονάρου, αποκρύπτοντας την αλήθεια για την εσφαλμένη διαχείριση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή ηγεσία.

(Για την αλήθεια των δεδομένων που χρησιμοποίησα, παραθέτω και τον σχετικό σύνδεσμο όπου μπορείτε εύκολα να επαληθεύσετε τα αναφερόμενα στοιχεία.  ΕΔΩ ).

Επειδή οι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν την δική μου φύση ή το δικό μου αξιακό σύστημα, είναι λογικό να έχουν άλλη μορφή αντίδρασης στις διαρκείς συστημικές προσπάθειες εξαπάτησής τους. (Συνήθως, το μεγάλο πλήθος καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν, κατάλληλα συσκευασμένο και με άφθονα γλυκαντικά).

Διατηρώ όμως την ελπίδα ότι, μπροστά στην αδιάψευστη δύναμη αλήθειας των αριθμών που παρέθεσα, κάποιοι θα κατανοήσουν ότι … υπουργοί σαν τον Χρυσοχοΐδη και τον Χαρδαλιά (προσωπικές επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη και οι δύο), που χαρακτηρίζονται από εκφράσεις διαρκούς εχθρότητας προς τον Λαό των Ελλήνων, δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο πολιτικό προσκήνιο. Και αναφέρομαι σ’ αυτούς γιατί, οι δύο τους είναι βασικά σημεία αναφοράς και στήριξης όλων των παπαγάλων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.