Χωρίς κρούσματα, δύο τουριστικά νησιά τέθηκαν σε καραντίνα. Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντίπαρου ρωτούν «Γιατί»;

153
Νίκος Χαρδαλιάς "Αποφασίζει και διατάσσει"

Στην κρισιμότερη χρονική στιγμή για την τουριστική επιχειρηματικότητα, η Πάρος και η Αντίπαρος καταδικάστηκαν σε οικονομικό θάνατο, χωρίς όμως οι διωκτικές αρχές των δύο νησιών να εμφανίσουν στοιχεία για το υποτιθέμενο έγκλημα που επέφερε την καταδίκη.

Μία ολόκληρη εβδομάδα, από την ανακοίνωση των μέτρων καταδίκης της οικονομίας των δύο νησιών που θεωρούνται ως πολύτιμοι λίθοι στο τουριστικό στέμμα της Ελλάδος, και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ η ανεύρεση έστω και ενός κρούσματος στα νησιά.

Οι μάσκες όμως επεβλήθησαν ακόμη και στους δρόμους όταν κυκλοφορείς. Στα καταστήματα επέβαλαν λουκέτα από τις 12 το βράδυ. Τα νησιά στιγματίσθηκαν υγειονομικά και τουριστικά. Οι κρατήσεις ακυρώθηκαν. Οι επισκέπτες εγκατέλειψαν την Πάρο και την Αντίπαρο και πήγαν σε άλλους, διπλανούς προορισμούς (Νάξος κ.α.). Οι τουρίστες από χώρες του εξωτερικού δηλώνουν δυσαρεστημένοι, με ότι αυτό σημαίνει.

Κάποια συστημικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επιστρατεύθηκαν για να περάσουν την φήμη ότι «μεταξύ όσων ανιχνεύθηκε ο ιός τις τελευταίες ημέρες, πολλοί είχαν πάει για διακοπές στα δύο αυτά νησιά». Κανένα στοιχείο όμως δεν δόθηκε στην δημοσιότητα. Ούτε αριθμοί προσβληθέντων, ούτε αριθμοί νοσηλευομένων. Με λόγια αόριστα, καταδίκασαν δύο νησιά.

Δεν υπήρξε καμία έρευνα για το αν τα πλοία της γραμμής ήταν σημείο εκκόλαψης. Ούτε βεβαίως έγινε αναφορά στην κατάργηση των μέτρων προστασίας με υπουργική απόφαση που αύξησε το πλήθος των επιβατών κατά 30% περίπου. Ούτε καν μια προσέγγιση για τον τόπο -αφετηρία-  των ασυμπτωματικών που εντοπίσθηκαν (σε άγνωστο αριθμό). Μόνον ότι ήταν ασυμπτωματικοί!

Από την άλλη πλευρά, τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι από την Χαλκιδική ανακοινώθηκαν και συνεχίζουν να ανακοινώνονται. Το ίδιο και για την Κρήτη, την Μύκονο, τον Πόρο και άλλες περιοχές. Για την Πάρο και στην Αντίπαρο μούγκα.

Ο λαλίστατος τιμωρός Νίκος Χαρδαλιάς, (θα θυμίζω πάντοτε πως είναι προσωπική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη), αρνείται να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα των κατοίκων και των επιχειρηματιών τουρισμού της Πάρου και της Αντίπαρου «Με τι στοιχεία καταδικάσατε τα νησιά μας κ. Χαρδαλιά»;

Το ερώτημα όλων παραμένει: «Γιατί τους καταδικάσατε»;

Π.Ι.Δ.