Το αποκρουστικό πρόσωπο των συστημικών λοιμωξιολόγων και δημοσιογράφων. Στοιχεία… Σκέψεις… Συμπεράσματα

206
Η επιλογή του σκίτσου του Αρκά δεν σημαίνει ότι ο χαρακτηρισμός "Ηλίθιοι" αποδίδεται στον εύπιστο Ελληνικό λαό...

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Το καθημερινό εμπόριο τρομολαγνίας και προώθησης προτύπων δουλοπρεπούς συμπεριφοράς, στο μυαλό των πολιτών, στηρίζεται εν πολλοίς στην διαστρέβλωση των στοιχείων παρακολούθησης της επιδημιολογικής πορείας του Covd -19.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μια μικρή, συνδυαστική έρευνα των στοιχείων που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, οι καθηγητές και οι δημοσιογράφοι, στην προσπάθεια που κάνουν για να επιβάλουν τις απόψεις τους, οδηγεί σε μια σειρά από συμπεράσματα και σκέψεις. (Τα στοιχεία που χρησιμοποιώ είναι από αυτά που οι ίδιοι μας δίνουν).

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κάνουμε καθημερινά 8.000 τεστ ανιχνευτικά του ιού, συμπεριλαμβανομένων και των εισερχομένων στις πύλες εισόδου και των σημείων εμφάνισης μαζικών κρουσμάτων.

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Κάνουμε καθημερινά 11.000 τεστ ανιχνευτικά του ιού, συμπεριλαμβανομένων και των εισερχομένων στις πύλες εισόδου και των σημείων εμφάνισης μαζικών κρουσμάτων.

ΕΟΔΥ: Μέσος όρος Αυγούστου, 204 κρούσματα σε ημερήσια βάση. Συμπεριλαμβανομένων και των εισερχομένων από τις πύλες εισόδου και τα σημεία έκρηξης κρουσμάτων.

ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ: Από τα ανιχνευόμενα κρούσματα, το 80% είναι άτομα ασυμπτωματικά.

ECDC (Ευρωπαϊκός Οργανισμός): Από τα εντοπιζόμενα κρούσματα παρίσταται ανάγκη νοσηλείας στο 25% με διάφορους βαθμούς βαρύτητας της νόσου και κυρίως των επιπλοκών λόγω υποκειμένων νοσημάτων (Στην Ελλάδα η ανάγκη νοσηλείας είναι χαμηλότερα του 5%, δηλ. λιγότεροι από 10 καθημερινά).

ECDC: Από τους νοσηλευόμενους ασθενείς χρειάσθηκε αναπνευστική υποστήριξη το 14% των βαρέως πασχόντων (Στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα του 5% δηλαδή περίπου 1 ανά ημέρα).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στην Ελλάδα, καθημερινά τον Αύγουστο ελέγχονται 8.000 έως 11.000 πολίτες και εντοπίζονται 204 θετικοί στον Covid -19. Εξ αυτών εισέρχονται στο νοσοκομείο λιγότεροι των 10 και υπόκειται σε αναπνευστική υποστήριξη ο 1 εξ αυτών. Εκ  των αναπνευστικά υποστηριζομένων (με πλήθος υποκειμένων προβλημάτων και μεγάλων ηλικιών) καταλήγει 1 ασθενής την ημέρα.

ΣΚΕΨΕΙΣ:

Η τρομολαγνική συμπεριφορά των διαφόρων συστημικών παραγόντων (λοιμωξιολόγων, δημοσιογράφων κ.α.) δεν έχει πραγματική βάση αναφοράς. Αντιθέτως η εξτρεμιστική υπερβολή (μέχρι σημείου fake news) οδηγεί τους Έλληνες, που εν γένει είναι “αντιδραστικοί”, να υποτιμούν την ανάγκη προφύλαξης, να γελοιοποιούν την επιδημία, να παρακάμπτουν τα αναγκαία μέτρα και να μην εμπιστεύονται τους κυβερνώντες. Εκ των πραγμάτων, ο μέσος πολίτης υποκύπτει μόνον σε μέτρα αστυνόμευσης και προστιμοεπιβολής, από τα οποία αναζητά τρόπους να ξεφύγει.

Στην Ελλάδα, των ανοιχτών συνόρων και της Καλοκαιρινής ανεμελιάς, ο Covid -19 επιδεικνύει μια συγκεκριμένη ιδιαιτέρως ήπια συμπεριφορά η οποία θα έπρεπε χρίζει αναλύσεως ως προς τους γενετικούς, διατροφικούς, κλιματολογικούς και εθιμικούς παράγοντες.

Το αποκρουστικό πρόσωπο και τα κίνητρα των συστημικών λοιμωξιολόγων και των παρουσιαστών, που επιδεικνύεται καθημερινά από τις οθόνες των τηλεοράσεων, διασπείρει fake συμπεράσματα και δημιουργεί φοβικά σύνδρομα στους Έλληνες. Η “μεγάλη εικόνα” θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή. Μαζί με αυτή την αποκάλυψη θα έρθει στο φως και το cluster των συμφερόντων που αξιοποίησε το όχημα του Covid -19 προκειμένου να προωθηθούν σχεδιασμοί, άνθρωποι και καταστάσεις, με παγκόσμιες συνέπειες.