ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»: H Μάχη του Λάλα «ζωντανεύει» σε ταινία – ντοκιμαντέρ (φωτογραφίες και βίντεο)

528

Μια πολύ δημιουργική και φιλόδοξη προσπάθεια πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» της Ηλείας.

Συμμετείχαν:  ο ιστορικός Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες» Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίας Τριάδος» Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος»

Η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία του Λάλα που συνέδραμε στην υλοποίηση των γυρισμάτων

Για τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στο Λάλα μίλησε ο Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θεόδωρος Λάμπρος που σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»  ξεκίνησε δυναμικά τις δράσεις του για την ανάδειξη και προβολή της Ιστορίας του 1821 στην Ηλεία και όχι μόνο. Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε μια ταινία – ντοκιμαντέρ με βασικό θέμα την Μάχη του Λάλα – μια από τις σημαντικότερες μάχες που έγιναν στην Ηλεία και που καθόρισε την έκβαση υπέρ των Ελλήνων Επαναστατών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 και την απελευθέρωση της Πελοποννήσου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ταινία – ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Δημιουργός του καναλιού Messiniaview στο youtube – φωτογράφος και κινηματογραφιστής Ιωάννης Μουτσούλας από την Καλαμάτα που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα. Συμμετείχαν δεκάδες φίλοι και φίλες, με παραδοσιακές φορεσιές και όπλα εποχής, πολλά από τα οποία ανήκουν σε σπάνιες συλλογές του 1821.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” Γιώργος Κουρκούτας που ενσάρκωσε έναν Τούρκο Αγά κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στο δρυοδάσος της Φολόης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Θεόδωρος Λάμπρος, Ηλίας Περγαντής, Ιωάννης Μουτσούλας –  Messiniaview, “Η Ζωή στο Χωριό”.

Δείτε το video  εδω

ΠΗΓΗ: https://www.skalistiri.news/