ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

133

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

Πέρασε κι αυτή η Πανσέληνος του Αυγούστου, χωρίς τον συνηθισμένο ρομαντισμό των προηγούμενων χρόνων, που μας έστελνε σε μεταμεσονύχτιες συναυλίες και σε χαρούμενες διασκεδάσεις.

Η θλίψη που απλώνεται όλο και πιο βαθειά στις καρδιές του κόσμου, είναι εμφανέστατη, αν μελετήσουμε το ωροσκόπιο της Πανσελήνου της 3ης Αυγούστου. Η κυριαρχία του Κρόνου δεσπόζει στον 1ο οίκο, τον οίκο του λαού. Αυτό το θανατηφόρο παιχνίδι Δία, Κρόνου και Πλούτωνα όπως έχω γράψει πολλές φορές, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, και δείχνει την ταλαιπωρία που με διάφορους τρόπους, υφίσταται ο κόσμος. Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι θα κρατήσει χρόνια, δεν θέλω να δίνω ψεύτικες ελπίδες.

Στο παιχνίδι αυτό, μπήκε τώρα και η Πανσέληνος, που έγινε στις 11 μοίρες του Υδροχόου. Οι όψεις που σχηματίστηκαν ήταν πολύ σκληρές. Κυριαρχούσαν  τα τετράγωνα και η δύναμη του Άρη από τον Κριό. Απίστευτα σκληρές αλλαγές είναι στο προσκήνιο, και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από τη σκληρή όψη αντίθεσης του Κρόνου με τον Ερμή  και το  δυσμενές τετράγωνο Πανσελήνου με Ουρανό. Πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας, οι νέοι, η Πατρίδα και οι γυναίκες. Οι συμπεριφορές των ανθρώπων γίνονται αλλόκοτες, νευρικές, απροσδόκητες και οι εντάσεις δυναμώνουν. Εμφανίζονται προβλήματα με τη διατροφή, ξαφνικές αλλαγές σε τραπεζικά συστήματα, και βίαιη επιβολή ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.

Η σκληρή όψη Κρόνου Ερμή δείχνει δύσκολες διαπραγματεύσεις, δυσκολίες επικοινωνίας, φόβο, λανθασμένες αποφάσεις, εμπαιγμούς, αποκρύψεις, υποκρισία, κατάθλιψη, λανθασμένους χειρισμούς, απώλειες, ταπεινώσεις, προδοσίες, και όλα αυτά θα καλύπτουν πολλούς τομείς της ζωής μας.

Την ώρα της Πανσελήνου, ο Ερμής ήταν κυβερνήτης του οίκου της υγείας και βρισκόταν  περίπου στις ίδιες μοίρες με τους Δεσμούς της Σελήνης, φανερώνοντας έτσι πως τα θέματα υγείας που χρησιμοποιούνται ως τώρα ως αφορμή για να εφαρμόζονται σκληρές και άδικες πολιτικές, είναι μοιραία, προσχεδιασμένα και προετοιμασμένα κατάλληλα. Ο Ερμής, φτάνοντας στις 25 μοίρες του Λέοντα, θα καεί από τον Ήλιο, και θα χάσει τη δύναμή του. Ότι είναι να συμβεί, δεν θα φανεί αμέσως, αλλά μετά από λίγο καιρό. Τι θα συμβεί λοιπόν; Μήπως η «ασθένεια» θα έχει καεί και εξαφανιστεί από το φλογερό αγκάλιασμα με τον Ήλιο; Μήπως η ασθένεια δεν θα μπορεί πλέον να αποτελεί φόβητρο για τον λαό; Ή μήπως τα σχέδια περί εμβολίων ως μέσον θεραπείας, κάποια στιγμή ακυρωθούν, όταν η συνωμοσία βρεθεί προ του φωτός του Ηλίου;

Κοντά στην Πανσέληνο βρισκόταν το αστέρι Albali, της φύσης του Κρόνου και του Ερμή. Προειδοποιεί για κινδύνους, για καταδίκες, ακόμα και για θάνατο. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να φέρει και καλή τύχη.

Μέσα στον Οίκο της Υγείας συναντήσαμε αστέρια του Ωρίωνα, του Ταύρου, αλλά και το Πολικό Αστέρι στην ουρά της Μικρής Άρκτου, ένα αστέρι που πάντοτε μας «έδειχνε το δρόμο». Ο Γίγας κυνηγός Ωρίων, κάποτε τυφλώθηκε, και ξαναβρήκε το φως του όταν εκτέθηκε στο Φως του Ήλιου κατά την Ανατολή.

Όλα διορθώνονται λοιπόν, όταν έρθουν στο Φως. Μπορούμε ακόμα να πούμε ότι κάθε κακό καίγεται επειδή δεν αντέχει το Φως. Όσοι βρεθούν στην πλευρά του Φωτός, θα έχουν μια καλή τύχη. Όσοι ακολουθήσουν το Σκότος, και δεν θεραπεύσουν την τύφλωση, θα υποστούν και τις συνέπειες που φέρνει η πορεία με «σβηστά φώτα».