Ο Χαρδαλιάς ενοχοποίησε τα νησιά χωρίς αποδείξεις ενώ τα τεστ του Πατούλη στα λιμάνια τα απενοχοποιούν. Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά;

193
Η απόδειξη ότι τα νησιά δεν είναι καυτές εστίες διάδοσης, δόθηκε από τα τεστ που έγιναν στα λιμάνια επιστροφής

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αξιοποιώντας τις εξουσίες που του παρέχει το υφυπουργείο όπου τον διόρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, επέβαλε καταστροφικά μέτρα για την οικονομία της Πάρου και της Αντίπαρου με το μαχητό επιχείρημα ανίχνευσης, μέσω αλγορίθμου, αυξημένου ιικού φορτίου των νησιών, ενώ αποδεδειγμένα δεν είχε εντοπισθεί ούτε ένα κρούσμα στα δύο νησιά. Ακολούθησε καταιγισμός ανακοινώσεων ενοχοποίησης των Κυκλάδων και άλλων νησιωτικών προορισμών (με μονοψήφιους αριθμούς ασυμπτωματικών κρουσμάτων) και βέβαια με την επιβολή των αποκαλούμενων μέτρων «Προστασίας της Δημόσιας Υγείας». Η οικονομική καταστροφή των τουριστικά ενασχολούμενων επαγγελματιών υπήρξε απόλυτη.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πληροφορούμενος την ύπαρξη μεγάλου αριθμού μολύνσεων, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, εγκατέστησε στα λιμάνια επιστροφής (Πειραιά και Ραφήνα), συνεργεία θερμομέτρησης και διεξαγωγής test ανίχνευσης της μόλυνσης από τον Covid -19. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, μετά από τριήμερη λειτουργία των υγειονομικών συνεργείων δεν καταγράφουν ούτε ένα κρούσμα σε επισκέπτες που επέστρεψαν από τα νησιά.

Η ανακοινώσεις, όμως, των κορυφαίων παραγόντων της τουριστικής μας βιομηχανίας και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας καταγράφουν την αλήθεια των ακατανόητων ή και ανόητων πρωτοβουλιών των διαφόρων Χαρδαλάδιων. Η επισκεψιμότητα στους νησιωτικούς προορισμούς μειώθηκε κατά 70% και η εισπραξιμότητα κατά 80%.

Παραφράζοντας την συνήθη έκφραση των λοιμωξιολόγων συνεργατών του Νίκου Χαρδαλιά «Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι» καταγράφω την άποψη ότι «όλες οι σκέψεις περνούν από το μυαλό των Ελλήνων». Όπως για παράδειγμα ότι:

«Ανίκανοι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης»,

-«Ικανοί άνθρωποι σε διατεταγμένη υπηρεσία»,

-«Πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης σιωπούν αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος», κλπ.

Και βέβαια, καταγράφω την πραγματικότητα ότι οι Έλληνες ωθούνται στο να γελοιοποιούν τα άστοχα μέτρα περιορισμού της ατομικής τους ελευθερίας, με πολύ ευφάνταστους τρόπους.

Υ.Γ. Η γενίκευση των πραγματοποιούμενων test (Μοριακών ή Αντισωμάτων) καταγράφει την πορεία της επιδημίας και απενοχοποιεί τις περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις ανοικτού χώρου, και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές, επιτρέποντας την εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων και την απομόνωση των fake συμπερασμάτων που μας σερβίρουν οι συστημικοί διαχειριστές του προβλήματος.