Ο Χαρδαλιάς “γύρισε κεφάτος” με Νέα μέτρα… Νέα πρόστιμα… Νέα κοροϊδία!

191
Αυτό μας έλειπε...

Νέα περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο διορισμένος από τον Κυρ. Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με την δικαιολογία της ανησυχητικής αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα και την διαβεβαίωση ότι αυτή η απόφαση λαμβάνεται κατόπιν σχετικής πρότασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Η στρατηγική σημασία της επιβολής της μάσκας

Απέκρυψε όμως να αναφέρει τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι:

* Τα κρούσματα είναι ήπια, και σε αριθμό μόλις το 40% της κορύφωσης του διμήνου Μαρτίου –Απριλίου.

* Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι μόλις 10% της αντιστοίχου περιόδου

* Στις διασωληνώσεις δεν έχει υπάρξει ουδεμία αριθμητική μεταβολή (κυμαίνονται σταθερά από 8 έως 10)..

* ΟΙ θάνατοι έχουν σχεδόν μηδενισθεί.

Περιορίσθηκε μόνον να αναφέρει ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας παραμένει καλή.
Παρ’ όλα αυτά ανακοίνωσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων και προστίμων ενώ ξεκίνησε την ψυχολογική προετοιμασία για επιβολή μάσκας ακόμη και σε όσους κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους.

Νίκος Χαρδαλιάς

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά είναι τα εξής:
§ Από 1 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020 καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης και τα άτομα που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν χρήση μάσκας (π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών)
§ Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων
§ Αναστέλλονται από 1 Αυγούστου 2020 έως και τις 15 Αυγούστου 2020 τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ατόμων, όπως δομές αστέγων, προσφύγων κλπ, καθώς και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (όπου είναι αναγκαίο θα υπάρχει ένας συνοδός ανά ασθενή στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια). Απαγορεύεται ακόμη η παρουσία ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.
Από Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και έως 9 Αυγούστου 2020 τίθεται όριο 100 ατόμων σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαπτίσεις, με παράλληλη τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.
Από την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 και για μία εβδομάδα απαγορεύονται ρητά οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
Παράταση των μέτρων προστασίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης
§ Παρατείνεται έως το τέλος Αυγούστου 2020 η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους