Οι πολιτικές και ιατρικές ευθύνες που προκύπτουν από τον τρόπο αντιμετώπισης του Covid -19, στην Ελλάδα. Διαβάστε μια άλλη πρόταση!

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μελετώντας την πορεία της πανδημίας κατά την διάρκεια του Ιουλίου 2020 στην Ελλάδα,  βγαίνει μια σειρά συμπερασμάτων που οι λεγόμενοι ειδικοί (κατά παραδοχή τους δεν γνωρίζουν το θέμα και πηγαίνουν ψάχνοντας), τα αναφέρουν ή τα αποκρύπτουν, ανάλογα με τον σκοπό θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν θα αναφερθώ, σήμερα, στις συνεχείς παλινωδίες των λοιμωξιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις αποστάσεις (ξεκίνησαν από τα 70 εκατοστά, πήγαν στο 1,5 μέτρο, ανέβηκαν στα 2 μέτρα και τώρα ακούμε για τρία μέτρα). Ούτε για την γνωστή φοβική προτροπή «κλείστε τα σχολεία για να μην κολλήσουν οι μαθητές τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους», που άλλαξε δύο μήνες μετά. Ούτε καν στο γεγονός ότι, το δίμηνο Μαρτίου –Απριλίου όπου τα παραμελημένα νοσοκομεία γέμιζαν και οι ΜΕΘ είχαν καταληφθεί σε ποσοστό 50% από ασθενείς με επιπτώσεις από τον Κορωναϊό, μας έλεγαν «δεν χρειάζεται μάσκα στα Σούπερ Μάρκετ και στα μικρά μαγαζιά» ενώ, τώρα που δίνουν άδειες διακοπών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (γιατί έχουμε ελάχιστους νοσηλευόμενους) μας επέβαλαν τις μάσκες παντού και ετοιμάζονται να μας τις “πετσώσουν” και στους ανοιχτούς χώρους. (Ήδη τις επέβαλαν στον Πόρο, με αιτιολόγηση τα 13 κρούσματα ήπιας προσβολής).

Θα γράψω όμως, πολύ σωστά προβάλλουν το γεγονός ότι «ο Covid -10 προσβάλλει τις νεαρές ηλικίες». Και η επισήμανση για τον «κίνδυνο διάδοσης της πανδημίας λόγω συνωστισμού», είναι σωστή παρατήρηση. Ακόμα και η επισήμανση πως «έχουμε χαλαρώσει», είναι ακριβής.

Όμως, υπάρχει κάτι ακόμη, το οποίο κάνουν πως δεν το βλέπουν ή το υποβαθμίζουν μέχρι σημείου αποσιώπησης.  «Παρά την αύξηση των κρουσμάτων (φτάσαμε τα 140 ημερησίως, συν τα εντοπιζόμενα στις συνοριακές πύλες), η είσοδος ασθενών σε νοσοκομεία για νοσηλεία και η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ και οι Διασωληνώσεις παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες».

Αν λοιπόν βγαίνουν, αβίαστα, κάποια συμπεράσματα, από την αύξηση των κρουσμάτων του Κορωναϊού τον τελευταίο μήνα, αυτά είναι τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ: «Η επίδραση του Covid -19 είναι ιδιαιτέρως ήπια και μπορεί να αντιμετωπίζεται με κατ’ οίκον νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: «Έχει αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός ασυμπτωματικών που όμως, όπως μας λένε, μεταδίδουν τον ιό».

Μετά από αυτό θα περίμενε κανείς, οι καθηγητές που συμβουλεύουν την κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κυβερνητικά στελέχη, να έπαιρναν μια έξυπνη και μεσοπρόθεσμα αποδοτική απόφαση. Αντί να προωθούν την φοβική στρατηγική των μασκοφόρων, της απαγόρευσης των πανηγυριών, Λιτανειών και Μπιτς πάρτυ της νεολαίας και συναυλίες στις παραλίες, να αξιοποιήσουν την διαπιστούμενη χαμηλής έντασης επίδραση και την εύκολη ανάρρωση των προσβληθέντων ή τον μεγάλο αριθμό ασυμπτωματικών και να αφήσουν την κατάσταση να εξελιχθεί. Είναι η μοναδική ευκαιρία δημιουργίας της λεγόμενης (από τους επιστήμονες) “ανοσίας της αγέλης”. ΤΩΡΑ… Τώρα που μπορούμε, αποδεδειγμένα, να ξεπερνάμε ανάλαφρα τις συνέπειες της προσβολής από τον Covid -19, χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη, χωρίς θανάτους, χωρίς κλειστές επιχειρήσεις, χωρίς ανέργους, χωρίς περιορισμό των δικαιωμάτων των Πολιτών, χωρίς καλλιέργεια φοβικών καταστάσεων, χωρίς εξυπηρέτηση αοράτων συμφερόντων.

Η αναλογικά αυξημένη εξάπλωση του Conid -19, κατά την διάρκεια του Ιουλίου 2020,  συνοδεύεται με την ήπια μορφή της προσβολής. Περίπου όπως με την νοσηλεία της γρίπης.  Αν και τώρα δεν αλλάξουν την ατελέσφορη μέθοδο αντιμετώπισης του Covid -19 στην Ελλάδα, θα δούμε τις συνέπειες των αποφάσεών τους το Χειμώνα. Και τότε, η ιστορία και ίσως η Δικαιοσύνη -κάποτε- θα τους αποδώσουν τις πρέπουσες ευθύνες.

Υ.Γ. Θα άξιζε, μέσα στις δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτουν σε “μελέτες” του φαινομένου, να διαθέσουν και μερικά χρήματα σε ειδικούς γενετιστές και βιολόγους προκειμένου να μελετήσουν, σε ευρύ φάσμα πολιτών Ελληνικής καταγωγής (και προελεύσεως), την σχέση διάδοσης και επίδρασης του ιού αναφορικά με την γενετική σύνθεση της φυλής των Ελλήνων. Ίσως να προκύψουν συμπεράσματα που θα συζητηθούν παγκοσμίως.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το προβλέψαμε γιατί τον γνωρίζουμε. Το γράψαμε γιατί έχουμε τη δύναμη να…

% μέρες πρίν

Ο Δημ. Ορφανός αποδιοργάνωσε την αντιπολίτευση

Η πρωτομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η…

% μέρες πρίν

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: «Δικό μας έργο η ανάπλαση»

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” με ανάρτησή της, αναφέρεται στην ολοκλήρωση (σχεδόν) της ανάπλασης…

% μέρες πρίν

Ο Μάριος Σαλμάς για τη διαγραφή του

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα…

% μέρες πρίν