Νίκας- Τζιούμης μίλησαν για τα έργα στη Τρίπολη

75
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια για τον Δήμο Τρίπολης απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Παρασκευή 21 Αυγούστου, με τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η βελτίωση του δρόμου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, όπως επίσης και η κατασκευή πεζοδρομίου για την ασφαλή μετάβαση των σπουδαστών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε πως μέσα στον φετινό χρόνο η Περιφέρεια θα διαθέσει 500.000 ευρώ για το έργο της Τάκας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για ποια συγκεκριμένα αθλητικά έργα στην περιοχή του ο Δήμος Τρίπολης ζητεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Επίσης, ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι η Τρίπολη θα είναι η πόλη στην οποία θα κατασκευαστεί το περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας την ίδια στιγμή πώς “η Τρίπολη, ως έδρα της Περιφέρειας, θα στηρίζεται πάντα από την περιφερειακή αρχή”.

Όσον αφορά το θέμα του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τέλος, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η δική του πρόταση επανειλημμένα αναφερόταν στο να χαρακτηριστεί ως τέτοιο το Παναρκαδικό.

Ωστόσο, παρατήρησε ο περιφερειάρχης, “εκφράστηκαν αντιρρήσεις από το ίδιο το νοσοκομείο, ενώ και -παρά την σαφή πρότασή μου- δεν προχώρησε το θέμα αυτό σε πολιτικό επίπεδο”.