Μεγάλη δικαστική νίκη κατοίκων στο ΣΤΕ, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα

460

Μια μεγάλη δικαστική νίκη πέτυχε μια μικρή κοινότητα στην Ηλεία (Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών), ενάντια σε μια μεγάλη εταιρία (FARGECO), που όπως αποδέχθηκε σε τελική απόφαση το ΣΤΕ, μόλυνε συνεχώς το περιβάλλον και καθιστούσε πολύ δύσκολη τη καθημερινότητα με την έντονη δυσοσμία αλλά και με τη μόλυνση εδάφους-υπεδάφους-υδάτινων πόρων και υδροφόρου ορίζοντος.

Η FARGECO HELLAS και η διάδοχης αυτής εταιρείας PROFAT RENDERING ΙΚΕ. μπορούν πλέον να ξανα-λειτουργήσουν ΜΟΝΟ με αυστηρούς όρους που περιγράφονται στην απόφαση του ΣΤΕ. Μέχρι να συμμορφωθούν η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση σφραγίστηκε με επίμονο αγώνα της Περιφέρειας και στη διάρκεια αυτού του αγώνα φάνηκε ότι την επιχείρηση την «στήριζαν» άμεσα ή έμμεσα πλήθος πολιτικών και δημοσιογραφικών παραγόντων, προφανώς λόγω της οικονομικής της ευρωστίας η οποία της είχε επιτρέψει με τα χρόνια να διατηρεί «φιλικούς» δεσμούς με παράγοντες της περιοχής αλλά και πολλά ΜΜΕ και μάλιστα μερικά από αυτά ήταν και δηλωμένα υποστηρικτές της «οικολογίας» (πόσο τραγικό και σουρεαλιστικό).  Με βάση αυτά τα δεδομένα οι γνωρίζοντες δηλώνουν ότι η νίκη αυτή των κατοίκων είναι πολύ μεγάλης σημασίας και προσθέτει και κύρος στη Δικαιοσύνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΕΡΗΣ

Διαβάστε τη δήλωση του δικηγόρου Γιώργου Κατσαμπέρη, ο οποίος είναι ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών στον αγώνα που κάνουν για καθαρό περιβάλλον στο χωριό τους και την γύρω περιοχή,  εδώ