ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η Θέκλα Μεταξά μιλάει για το “Μυστικό της Ελένης Βινίλη”

172

Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ένα νέο βιβλίο της κας Θέκλας Μεταξά, με τίτλο «Το μυστικό της Ελένης Βινίλη» από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΛΙΑ.

Πρόκειται για ένα Ιστορικό Μυθιστόρημα, μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ένα βιωματικό έργο, γεμάτο μυστήριο, εκπλήξεις, δολοπλοκίες, μια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, με σκοτεινό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Διαδραματίζεται στην Βόρεια Κέρκυρα, και καλύπτει μια χρονική περίοδο που ξεκινάει στα 1918 και τελειώνει το 2004. Η Ελένη Βινίλη, είναι μια ηρωίδα στον αγώνα της ζωής, μια μυστηριώδης γυναίκα, που καταφέρνει να επιβιώσει μέσα από αντίξοες συνθήκες, και να στηρίξει την οικογένεια της. Από την ιστορία μας, δεν λείπει το μεταφυσικό στοιχείο, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των γεγονότων.

Συναντήσαμε τη συγγραφέα και της ζητήσαμε να μιλήσει για την ιστορία που περιγράφει, μια ιστορία γεμάτη αντικρουόμενα συναισθήματα, διλήμματα και εκπλήξεις:

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Πείτε μας κα Μεταξά, τι συναισθήματα νιώθατε γράφοντας αυτό το βιβλίο;

ΘΕΚΛΑ ΜΕΤΑΞΑ: Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα μου, βιώνοντας αυτή την ιστορία. Την ηρωίδα, την Ελένη Βινίλη, τη Νόνα Ελένη όπως την έλεγαν στην Κέρκυρα, δεν την γνώρισα όσο ζούσε. Λίγο αργότερα γνώρισα κάποια μέλη της οικογένειας της, που με βοήθησαν στις έρευνες που έκανα για τη ζωή της. Όμως, το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, μου το αφηγήθηκε η «ίδια» η Ελένη, επικοινωνώντας μαζί μου με μεταφυσικό τρόπο. Συνεπώς, επί τρία χρόνια βρισκόμουν ανάμεσα σε δυο κόσμους: τον κόσμο των ζωντανών της γης, και τον κόσμο των «ζωντανών ψυχών» στον αστρικό χώρο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία.: 

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Ποια στοιχεία του βιβλίου θα θέλατε να κρατήσουν οι αναγνώστες, ως τα πιο σημαντικά;

ΘΕΚΛΑ ΜΕΤΑΞΑ: Σ’ αυτούς τους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που ζούμε, τα αδιέξοδα είναι καθημερινό φαινόμενο, και ο αγώνας για επιβίωση πολύ σκληρός. Πιστέψτε με, η Ελένη Βινίλη έζησε σε δυσκολότερες συνθήκες, και κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να αποκτήσει περιουσία. Πώς; Χάρις στην εκπληκτική ψυχική της δύναμη, στην δύναμη της ενόρασης, στο περί δικαίου αίσθημα που ήταν βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της, και το ακατάβλητο θάρρος της. Μπροστά στη θέληση της, κανένα εμπόδιο δεν μπορούσε να επιβιώσει. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να κρατήσουν οι αναγνώστες, και να παραδειγματιστούν. Και τότε θα δουν ποιος είναι και ο πραγματικός λόγος της κάθε ενσάρκωσης.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι σήμερα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με τα τόσα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ο κόσμος απαξιώνει το θέμα της ενόρασης;

ΘΕΚΛΑ ΜΕΤΑΞΑ: Δυστυχώς, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε μνήμη. Και όχι μόνον αυτό. Απαξιώνουμε την τεράστια κληρονομιά των προγόνων μας. Δεν γνωρίζουμε πως ΕΜΕΙΣ δώσαμε το ΦΩΣ σε όλη την ανθρωπότητα. Αν το γνωρίζαμε, θα καταλαβαίναμε και τον τρόπο που οι πρόγονοι μας έφτασαν στο ανώτερο επίπεδο σοφίας. Η επιστήμη, η τεχνολογία, η θεουργία, και η ενόραση, αποτελούσαν τους δρόμους με τους οποίους έφτασαν στη ΓΝΩΣΗ. Χωρίς ενόραση, ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι σάρκας, που απλά επιβιώνει, μέχρις ότου το φυσικό σώμα φθαρεί και εξαφανιστεί. Τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ των προγόνων μας αυτό το σκοπό είχαν. Να διδάξουν ότι πέρα από τον φυσικό κόσμο, υπάρχει η ΟΥΣΙΑ, ο ΑΙΘΗΡ, η ΕΝΟΡΑΣΗ, ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ. Εύχομαι να αφυπνιστούμε σύντομα και να σταματήσουμε να βλέπουμε μόνο τη μια πλευρά των πραγμάτων.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως η ηρωίδα του βιβλίου «Το μυστικό της Ελένης Βινίλη» γνώριζε τις μυστικές διδασκαλίες των προγόνων μας, είχε τα φυσικά χαρίσματα , είχε ανεπτυγμένη ενόραση, είχε και τις ικανότητες να παλέψει και να κερδίσει τη ζωή της. Είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Σήμερα το βράδυ, Σάββατο 22 Αυγούστου η Θέκλα Μεταξά θα είναι στην έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο , στο περίπτερο των εκδόσεων «Κασταλία» και θα υπογράφει το βιβλίο της.