του Πολ. Ιππ. Δάκογλου
Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, παραιτούμενος εξ αιτίας πολύ σοβαρών λόγων υγείας, ζήτησε συγνώμη από τους Ιάπωνες γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί μέχρι τέλους στην εντολή διακυβέρνησης που του είχε δοθεί και διέψευσε τις προσδοκίες τους.
Ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραιτήθηκε από την κορυφαία αυτή πολιτική θέση και ζήτησε συγνώμη από τους Ευρωπαίους πολίτες γιατί παρέστη σε κοινωνική εκδήλωση, στην πατρίδα του Ιρλανδία, όπου συμμετείχαν 80 προσκεκλημένοι αντί των 50 που επιτρέπει η κυβερνητική διάταξη για τα μέτρα προφύλαξης κατά της διάδoσης του Covid -19.
Ο διορισμένος από τον Κυρ. Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, παραβίασε κάθε κανόνα «Κοινωνικής αποστασιοποίησης» σε δημόσια εκδήλωση, προκειμένου να βγάλει αναμνηστική φωτογραφία και να εξασφαλίσει την προβολή του στα τοπικά ΜΜΕ και να αποθηκεύσει στο μητρώο της Π.Υ. την κοπή της κορδέλας εγκαινίων δημοσίου κτηρίου. Για την ιστορία καταγράφω ότι, ο εν λόγω ευνοούμενος του Κυρ. Μητσοτάκη, όχι μόνον δεν παραιτήθηκε όταν οι φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας ή έστω δεν υπέβαλε ένα δημόσιο αίτημα συγνώμης αλλά αντιθέτως, συνέχισε να κουνά το δάχτυλό στους Έλληνες πολίτες και στις αγωνιζόμενες να επιβιώσουν μικρές επιχειρήσεις, εγκαλώντας τους για μη τήρηση των μέτρων.
Αν για τον εκλεγμένο Ιάπωνα Πρωθυπουργό και τον επιλεγμένο Ιρλανδό Επίτροπο χρησιμοποιήσουμε τον όρο «Ήθος και υπευθυνότητα ανάληψης ευθύνης» για τον Έλληνα διορισμένο υφυπουργό ποιο χαρακτηρισμό θα πρέπει να του αποδώσουμε; “Ευνοούμενος”, “ψευτο-τσαμπουκάς” ή “πολιτικά αήθης”;