Επισκέψη ουσίας Νίκα στη Κορινθία. Επόπτευση έργων και εξαγγελίες νέων

67

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Πέμπτη 20 Αυγούστου.
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στο οικόπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων, στην Ποσειδωνία, όπου έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.
“Μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη, ακολουθεί δε η μηχανολογική και ηλεκτρολογική. Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021” σημείωσε ο Π. Νίκας.
Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης τον χώρο που λειτουργούσε το ΚΕΚ Κορινθίας, γνωστοποίησε δε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα λειτουργήσουν ΚΕΚ της Περιφέρειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 747 ΕΤΜΧ
Ο Π. Νίκας συναντήθηκε εξ άλλου με τον διοικητή του 747 ΕΤΜΧ (Ειδικό Τάγμα Μηχανικού) που εδρεύει στο Λουτράκι, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης για τον καθαρισμό δασικών δρόμων.
Η δυνατότητα μιας τέτοιας σύμβασης συζητήθηκε με βάση το δεδομένο ότι Περιφέρεια έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια βαρέων μηχανημάτων, τα οποία και θα διατεθούν στην εν λόγω μονάδα.
Κατά την παραμονή του στην Κόρινθο, τέλος, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες” και ενημερώθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουν.

Το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών του Ισθμού, το οποίο ανασυγκροτήθηκε με δαπάνες της Περιφέρειας, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Πέμπτη 20 Αυγούστου.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον Σπύρο Καραβούλη, πρόεδρο στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου, εξέφρασε ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πρόοδο των εργασιών στην περιοχή του Ισθμού -όπου έχει κατασκευαστεί περίφραξη, καθώς και βάθρο παρατήρησης της διώρυγας από τους επισκέπτες, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για την πλήρη ανάπλαση της όλης περιοχής.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου, στην περιοχή του  Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών στον Ισθμό, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συζήτηση σχετικά με την τουριστική πορεία της Κορινθίας και τις ανάγκες του νομού γενικότερα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης προβλέπονται και διάφορα δρώμενα, μεταξύ των οποίων η επίδειξη μπάντζι τζάμπινγκ (bungee jumping) στην διώρυγα.