Το κολυμβητήριο που δεν κολυμπάνε τα παιδιά μας, αλλά επιπλέουν χαμένα ευρώ, βατράχια και ποντίκια

187

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ,  σχετικά με την εκ νέου παύση εργασιών αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου Πύργου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κολυμβητήριο είναι κλειστό πλέον της δεκαετίας με τις Δημοτικές αρχές διαχρονικά, να είναι ανίκανες να το θέσουν σε λειτουργία. Αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε δρόμους καρμανιόλες και να διαλύουν επίσης τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, μεταφέροντας τα παιδιά τους αρκετές φορές την εβδομάδα σε Αμαλιάδα-Πάτρα-Κυπαρισσία-Καλαμάτα για προπονήσεις.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ:

Το θέμα του κολυμβητηρίου στην πόλη μας είναι ενδεικτικό της αδράνειας που έχουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές.

Παρά τις υποσχέσεις από τη νέα Δημοτική αρχή, νομοτελειακά δε μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από τα παλιά, από τη στιγμή που την τύχη του κολυμβητηρίου την έχουν πάλι στα χέρια τους αυτοί που το έκλεισαν πριν από αρκετά χρόνια. Ο εκλογικός νόμος και οι συνεργασίες δεν είναι σοβαρή δικαιολογία γι αυτό, όπως κάποια στιγμή θα πάψει να είναι δικαιολογία και ο covid-19.

Γιατί όπως βλέπουμε τα έργα μια χαρά πάνε και έρχονται (τουλάχιστον στις αναθέσεις) εκεί που επιλέγει η δημοτική αρχή ακόμα (και χωρίς πολλές φορές τις νόμιμες διαδικασίες).

Είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε στους δημότες μας, τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν επί προηγούμενων δημοτικών αρχών και το κολυμβητήριο παρόλα αυτά τελικά έκλεισε, χωρίς να μάθουμε ποτέ τι απέγιναν αυτά τα χρήματα  και ποιο ακριβώς έργο παρήγαγαν.

Ένα κολυμβητήριο που το χλώριο του στοίχιζε χρυσάφι όπως και η συνολική του λειτουργία.

Ένα κολυμβητήριο που έβγαζε Πανελληνιονίκες και τα παιδιά μας τουλάχιστον κολυμπούσαν στο νερό και όχι στα ναρκωτικά.

Γονείς και παιδιά που εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον καταπίνουν τα χιλιόμετρα σε Κυπαρισσία-Καλαμάτα-Αμαλιάδα-Πάτρα, με ότι αυτό σημαίνει για τη σωματική τους ακεραιότητα, συν το οικονομικό κόστος που επιβαρύνει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Έτσι και τώρα σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία τελικά δε μπορεί να ξεφύγει από τις παλιές τακτικές ( οι λόγοι γνωστοί), έκανε πως δεν άκουσε την πρότασή μας και είπε πάλι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Δαπανώντας χρήματα, μοιρασμένα σε πολλούς κωδικούς- για να μην φαίνεται το συνολικό ποσό που θέλει να δαπανήσει και πέσει κράξιμο, για να μαθαίνουμε τώρα ότι το κολυμβητήριο δεν θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, όπως είπε ο δήμαρχος πρόσφατα, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν και ο εργολάβος είναι απλήρωτος.

Ένα κολυμβητήριο που κάποιοι προφήτευαν σε ημιώροφο ξενοδοχείου στον Πύργο ότι θα χρειαστεί επιπλέον 300.000 ευρώ για την κατασκευή του πριν ακόμα χαλάσουν τα πρώτα λεφτά.

Αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που διαχειρίζετε το δημόσιο χρήμα και λέει ακόμα πιο πολλά για το αν σε ενδιαφέρει ως αιρετό το αν θα ανοίξει το κολυμβητήριο ή αν θα βρούμε κωδικούς να <χώσουμε> χρήμα που λέει ο λαός. Είπαμε και ανωτέρω, έτσι έχουν μάθει τόσα χρόνια, άρα η Δημοτική αρχή και να θέλει δε μπορεί να ξεφύγει από τα παλιά.

Μια συνολική αποτίμηση θα αποδείξει ότι με τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί για αυτό το κολυμβητήριο θα έπρεπε να έχουμε ένα κολυμβητήριο με προδιαγραφές του ΟΑΚΑ, ίσως και κλειστού τύπου. Τελικά έχουμε μια πισίνα για ποντίκια και βατράχια. Επίσης ένα χώρο λεηλασίας μετάλλων από <ευπαθείς >  ψηφοφόρους σας.

Δεν πιστεύουμε σε υποσχέσεις, γιατί είναι αδύνατον με τα ίδια παλιά υλικά να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τελικά το αποθεματικό που άφησε ο προηγούμενος δήμαρχος σε τι πόσο έχει φτάσει τώρα και γιατί δε χρησιμοποιούν τα «ιδία έσοδα» να τελειώνει αυτό το γεφύρι της Άρτας.

Τα άτομα που έτρεξαν την υπόθεση «κολυμβητήριο» ήταν άτομα που τους ενδιέφερε για τον υγρό στίβο, τα παιδιά τους και δεν ξέρω αν έχουν αντοχές να συνεχίσουν. Η συμβουλή μας είναι να πάψουν να πιστεύουν σε υποσχέσεις. Να βάλουν επιτέλους τα παιδιά τους πάνω από όλα και να πάψουν να επηρεάζονται από τις κομματικές ή άλλες φιλίες.

Το σίγουρο είναι ότι στο κολυμβητήριο του Πύργου εδώ και πολλά χρόνια κολυμπάνε ποντίκια, βατράχια και φυσικά επιπλέει  το ατελείωτο χρήμα (πού έχει εξαφανιστεί πιο παλιά σε «περίεργες» συντηρήσεις) και σίγουρα δε κολυμπάνε τα παιδιά μας.

Δικαιωνόμαστε ως παράταξη άλλη μία φορά σε ένα μεγάλο θέμα της πόλης μας. Συνεχίζουμε με επιμονή και σοβαρότητα την προσπάθεια να προφυλάξουμε το δημόσιο χρήμα.

Καλά μπάνια φθινοπωρινά. Άλλοι κολυμπάνε στα προβλήματα και άλλοι κολυμπάνε στο βαρέλι με τα χρήματα.

Υ.Γ.  Το αθλητικό κέντρο βρίσκεται σε γενική περίοδο παρακμής. Μένει τώρα και η εγκατάσταση του όρχου οχημάτων πλησίον, για να το μετατρέψει σε οτιδήποτε άλλο από εστία αθλητισμού… εδώ θα είμαστε να τα λέμε… όσοι ζωντανοί…