Το κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει για τον Έλληνα 80χρονο και την γυναίκα του. Ζει πλέον άρρωστος και χωρίς ρεύμα

88

Πίνουν καυτό νερό από την βρύση – Έκαναν ντουλάπι το ψυγείο – «Άλλοι χρωστάνε εκατομμύρια και δεν τους κόβουν το ρεύμα. Εμένα του φτωχού;…», αναρωτιέται…

Δύσκολες μέρες ζει ένας 80χρονος με την σύζυγό του στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Αμαλιάδα Ηλείας, αφού από εδώ και κάποιες μέρες είναι αναγκασμένοι να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Σε μια αγροικία, σε ένα παλιό σπίτι, λίγο έξω από την Αμαλιάδα, ο κ. Παναγιώτης Μποτόνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας λαμβάνοντας μια πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ, που τελευταία μειώθηκε.

«Έπαιρνα 417 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ, και εδώ και 2 μήνες μου έκοψαν  κάπου 45 ευρώ.  Πείτε μου, τι να πρωτοπληρώσω; Τα προηγούμενα χρόνια έμεναν εδώ άνεργα τα παιδιά της γυναίκας μου και εγγόνια και ήταν πολύ δύσκολα για όλους. Και η γυναίκα μου άνεργη. Ήταν πολύ δύσκολα και μάλιστα να μπορούμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ. Έκανα μια ρύθμιση, δεν μπόρεσα να δώσω την δεύτερη δόση και τέλειωσε. Τι να έκανα; Δεν είχαμε να φάμε. Δεν έχω ευρώ. Με πέταξαν έξω από την ρύθμιση και με έστειλαν σε κάποια εταιρεία, που ούτε την ξέρω, δεν πήγα. Τι να μου πουν και τι να ζητήσω; Δεν έχω. Τώρα, θέλουν προκαταβολή για την ρύθμιση 30 – 40 ευρώ για να το επανασυνδέσουν. Αυτά τα χρήματα εγώ, με αυτά που χρωστάω και για να ζήσω, δεν τα έχω, δεν μαζεύονται…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης.

ΠΗΓΗ : PATRISNEWS