Πρεμιέρα του 26ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

97

Στην πρεμιέρα του 26ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, απόψε Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στις 10 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του φράγκικου κάστρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Παρούσα στην έναρξη της φετινής διοργάνωσης -αφιερωμένης στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, που ως υπουργός Πολιτισμού είχε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του εν λόγω θεσμού- θα είναι και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία νωρίτερα θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την απόδοση στο κοινό του έργου της ανάδειξης της εισόδου του Κάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Η Περιφέρεια στηρίζει τον θεσμό και στο μέλλον θα τον στηρίξει ακόμα περισσότερο. Δεν θα αφήσουμε μόνο του τον Δήμο Καλαμάτας στην προσπάθεια αυτή, καθώς έχουμε συνείδηση της αξίας του φεστιβάλ, τόσο για την Καλαμάτα, όσο και για την Περιφέρεια συνολικά. Ωστόσο, για να παραμείνει βιώσιμος αυτός ο θεσμός πρέπει να υποστηριχθεί και από την πολιτεία”.