Μητσοτάκης και Ερντογκάν πουλάνε τσαμπουκά με πελατεία το πόπολο των λαών τους

204

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ακούγονται σαν να λένε διαφορετικά πράγματα και να πουλάνε τσαμπουκά ο ένας στον άλλο. Στην πραγματικότητα δηλώνουν και οι δύο (Μητσοτάκης και Ερντογάν) υπακοή στις υποδείξεις της Πρωθυπουργού της Γερμανίας και Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν κάνω πίσω» λέει ο Ερντογκάν, «Θα συνεχίζω τις έρευνες (επί της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Κυπριακής ΑΟΖ) μέχρι την 23η Αυγούστου 2020 όπως έχω αναγγείλει». Και συνεχίζει «Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη νησιωτική υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος ούτε την ΑΟΖ της Κύπρου. Πρόκειται για διεθνή ύδατα. Οι Έλληνες να έρθουν να συζητήσουμε τις διαφορές μας και τον τρόπο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, όπου έχουμε συμφέροντα και δικαιώματα».

«Δεν υποκύπτω» λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν προσέρχομαι σε συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και πράξεων που παραβιάζουν την Ελληνική κυριαρχία. Δεν προσέρχομαι σε συνομιλίες εφ’ όσον δεν αποχωρήσουν τα τουρκικά πολεμικά και ερευνητικά σκάφη. Θα παρακαθίσουμε σε συνομιλίες με μόνο θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

«Λύστε τις διαφορές σας με συνομιλίες», λέει η Άντζελα Μέρκελ. «Η Ευρώπη δεν θα δεχτεί παραβίαση εθνικής κυριαρχίας κανενός μέλους της».

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διαβάζει κάποιος λογικός άνθρωπος τις διακηρύξεις των τριών Πρωθυπουργών και καταλήγει σε ένα απλό πολιτικό συμπέρασμα. Ο Ερντογκάν, κέρδισε την υποστήριξη της Μέρκελ, την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αποδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού για έναρξη συνομιλιών μετά την 24η Αυγούστου 2020, όταν και λήγει ο εν ενεργεία ερευνητικός σχεδιασμός της Τουρκίας επί θαλασσίων ζωνών Ελλάδος και Κύπρου. Έτσι, ο Ερντογκάν ολοκληρώνει τον τσαμπουκά του, ο Μητσοτάκης δεν σύρεται στο τραπέζι υπό απειλή και η Μέρκελ προωθεί τον δυτικό σχεδιασμό για συνεκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με ταυτόχρονη ασφαλή λειτουργία του αγωγού East med.

«Δεν γίνεται να είναι και η πίττα γεμάτη και ο σκύλος χορτάτος» λέει ο λαός μας. Άρα, κάποιος θα πληρώσει τη νύφη.

Δεν νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία ότι τη νύφη θα την πληρώσει η Ελλάδα. Άμεσα μεν με την αναγνώριση της μειωμένης επήρεια των νησιών μας σε δικαιώματα ΑΟΖ (υπογράψαμε ήδη με Ιταλία και Αίγυπτο) και στην συνέχεια με συνεκμετάλλευση των πόρων (πιθανή μορφή κονσόρτσιουμ εκμετάλλευσης με ποσοστιαία συμμετοχή κρατών και εταιρειών). Θα ακολουθήσει μοιραία η συγκυριαρχία και στο τέλος…..

ΠΗΓΗ: https://koinosparanomastis.blogspot.com/2020/08/blog-post.html#more