Με το πιστόλι στο κρόταφο τους παίρνουν τα χωράφια για τη δημιουργία δομής

123

Στη Λέσβο γίνεται μια υποκριτική διαβούλευση. Το Κράτος ζητά από τους γηγενής κατοίκους την ενοικίαση των χωραφιών γύρω από τη δομή, με τη πρόθεση-πρόφαση την επέκταση του χώρου της δομής και την ασφαλέστερη φύλαξη-περιορισμό των ήδη υπαρχόντων ¨μουσαφίρηδων¨ εκεί. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε στη τελευταία του επίσκεψη στο νησί ο Υπουργός κ.Μηταράκης.

Όμως, όπως είναι φυσικό οι ιδιοκτήτες έχουν αντιρρήσεις. Πρώτον γιατί αρκετοί θέλουν να δουλέψουν την περιουσία τους και όχι να την νοικιάζουν και να κάθονται. Δεύτερον γιατί κανείς δεν τους διαβεβαιώνει επίσημα, ότι αντί για τις «ζώνες ασφαλείας- τύπου δομών στο Μεξικό» που είπε ο Υπουργός, δεν θα γίνει επέκταση της δομής και θα πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα και οι λαθρομετανάστες στο νησί. Προσθέτως βλέπουν και τη γειτονική Σάμο να «πνίγεται» με νέες δομές, πληρώνοντας προφανώς τη μη-αντίσταση των κατοίκων όταν ο κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει ΜΑΤ στα νησιά και να σαπίσουν στο ξύλο τους Έλληνες, έτσι ώστε να αποδεχθούν με τη βία τον εποικισμό.

Οι πληροφορίες λένε ότι προτάθηκε το ποσό των 180 ευρώ ανά στρέμμα ή αλλιώς επίταξη της ιδιοκτησίας όσων αρνούνται. Τώρα εάν αυτό λέγεται διαβούλευση ή το θεατρικό έργο ¨ διάλεξε τον τρόπο που θέλεις να πεθάνεις¨ , είναι στη κρίση του καθενός.

Το ίδιο ακριβώς έργο (επίταξη) γίνεται και στη Χίο, με τους ίδιους ακριβώς κανόνες.

Υπό διωγμό προφανώς οι Έλληνες των νησιών μας στο Αιγαίο, που ήδη είναι μειονότητα μέσα στο τόπο τους, με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων.

ΧΒΜ….