Ματαιώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στο Ναύπλιον, με προσωπική απόφαση Δημ. Κωστούρου

76
Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος δήμου Ναυπλιέων

Με προσωπική απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου ματαιώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα για τις οποίες είχε ευθύνη διοργάνωσης ο Δήμος Ναυπλιέων και τα Νομικά του πρόσωπα. Από το περιεχόμενο της δημόσιας δήλωσης του Δημήτρη Κωστούρου προκύπτει ότι η απόφαση πάρθηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς (πιθανώς για λόγους επείγουσας εφαρμογής).

Η απόφαση αναφέρεται στις εκδηλώσεις που είχαν ανακοινωθεί με ημερομηνίες υλοποίησης μέχρι και 31 Αυγούστου 2020.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ

«Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών που οφείλει να αποτελεί για κάθε Δήμαρχο την κορυφαία προτεραιότητα, αναλαμβάνω την ευθύνη της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων (εκδηλώσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων για τον Αύγουστο) που είναι προγραμματισμένες μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.
Δεν είναι μια ευχάριστη απόφαση την οποία λαμβάνω μετά από πολλή σκέψη.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID 19 σε όλη τη χώρα μας, επιβάλλουν να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.
Με την κοινή ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις, κοινωνικές και οικονομικές της πανδημίας, μένουμε δίπλα στους ανθρώπους – επαγγελματίες – επιχειρηματίες που πλήττονται αλλά μένουμε και ασφαλείς , τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και αξιολογούμε την κατάσταση κάθε μέρα με ιδιαίτερη υπευθυνότητα για να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις».