Η χρήση μάσκας στις Λαϊκές αγορές έγινε υποχρεωτική και για τους καταναλωτές

73
Η κακή χρήση μάσκας επιφέρει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα

Σειρά νέων περιοριστικών μέτρων για όλους, επιβλήθηκαν και στις υπαίθριες Λαϊκές αγορές. Μεταξύ αυτών και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους καταναλωτές.

Πληρωμένα όργανα του κρατικού μηχανισμού θα εποπτεύουν τον χώρο και θα επιβάλουν πρόστιμο 150 ευρώ στους χαμηλόμισθους πελάτες ή στους μεροκαματιάρηδες παραγωγούς και μικροεμπόρους, σε κάθε περίπτωση που τους εντοπίσουν χωρίς μάσκα ή κρίνουν πως δεν τηρούνται οι υποχρεωτικές αποστάσεις μεταξύ πάγκων ή καταναλωτών.

Τα μέτρα τα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς (ο γνωστός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, επί υπουργίας του οποίου πνίγηκαν 8 Έλληνες στις πλημμύρες της Εύβοιας) και εφαρμόζονται μετά από εισήγηση των γνωστών για την αποστολή τους καθηγητών, κ.κ. Σύψα, Γώγου, Λινού κλπ.

Ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Αλέξανδρος Λυκομήτρος, με σημερινή  ανακοίνωσή του λόγω αλλαγής της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς του Ναυπλίου (αντί για Σάββατο 15 Αυγούστου σε Παρασκευή 14 Αυγούστου) υπενθυμίζει την υποχρεωτικότητα της μάσκας στις υπαίθριες Λαϊκές και αναφέρει ότι η υποχρέωση αυτή επιβάλλεται για το καλό μας.