Ήχος … Τραγούδι και Χορός… από την Χορευτική Ομάδα Ερμιονίδας

157

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης βρήκε τον τρόπο και φέτος να έρθει κοντά μας, παρά τις δυσκολίες που έφεραν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας λόγω Covid -19.

Δημιούργησε μια διπλή έκδοση ψηφιακών δίσκων (CD) που μαζί με ένα 44σέλιδο ένθετο περιλαμβάνουν ερμιονιτίκους σκοπούς και φέρουν τον τίτλο: “Ερμιονίτικοι σκοποί, η Ερμιόνη του χθες τραγουδισμένη σήμερα”.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση παρουσίασης του CD «Πρόκειται για 28 τραγούδια που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονταν καταγεγραμμένα στο βιβλίο με τίτλο: “Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ερμιόνης” περιμένοντας τον ξέφρενο χορό, τα νιάτα και τη πνοή της ομάδας μας για να έρθουν, να διασωθούν, να αφήσουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, να ταξιδέψουν την πλάση στην ερμιονίτικη κουλτούρα»!

Αρωγοί σ το εγχείρημα της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης ήταν:
• Η Βιβή Δημ. Σκούρτη & ο Γιάννης Σπετσιώτης που με τις καταγραφές τους έδειξαν τον δρόμο
• Το σχήμα παραδοσιακής μουσικής “Πεντάηχον” που αγκάλιασαν & απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια της πατρίδας μας!!!

  • Η γραφίστρια Έλενα Πετροπούλου, που έβαλε όλο της το καλλιτεχνικό μεράκι σε αυτή τη δουλειά και την αντιμετώπισε σαν να ήταν προσωπική της!
    • Οι κανταδόροι του “χθες” που στην πλειοψηφία τους, επέτρεψαν να συμπεριληφθούν στην παρούσα έκδοση αρχειακές ηχογραφήσεις του “γιάλα-γιάλα”.
  • Οι κανταδόροι του “σήμερα” που έκαναν φωνητικά και έπαιξαν παραδοσιακά όργανα για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα!
    • Η Ανθούλα Λαζαρίδου-Δουρούκου που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο & η Ρίνα Λουμουσιώτη που έσπευσε για την ψηφιοποίηση του!
    • Η αλησμόνητη Μαράϊκε Ηλιού ντε Κόνινγκ η Δήμητρα Χείλαρη και η οικογένεια Σταματίου.

Ακούστε το και θα το αγαπήσετε, θα το αγκαλιάσετε, θα το μοιραστείτε, θα το χορέψετε, θα το τραγουδήσετε, θα το βάλετε στα σπίτια σας, θα το κάνετε δικό σας!!!

Το ένθετο με το διπλό CD μπορείτε να τo προμηθευτείτε από το κατάστημα του Ανάργυρου Παπαβασιλείου στην Ερμιόνη (που τον ευχαριστούμε θερμά) & σύντομα θα βρίσκεται και σε άλλα καταστήματα της περιοχής!!!
Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο 6978826680 για τηλεφωνική παραγγελία ή ηλεκτρονική παραγγελία στα Social Media της ομάδας μας (Facebook & Instagram) και στο email: xoreutikiomadaermionis@yahoo.gr

Καλή ακρόαση!

Promo Cd “Ερμιονίτικοι σκοποί, η Ερμιόνη του χθες, τραγουδισμένη σήμερα” | #χοερ #pentaichon

 

Σχετικά βίντεο στο Youtube, “Ναυτικό” και  “Κοκκινοφορεμένη”