Το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών καταδικάζει την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

160
Από τους εορτασμούς του Ερντογάν για την Άλωση

Το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και ζητά την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας σε όλο το εύρος των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Συντονιστής του Δικτύου Αυτοδιοικητικών Κώστας Βαϊούλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων και Επικεφαλής παράταξης “Λαρισαίων Κοινών”

Τα μέλη του Δικτύου Αυτοδιοικητικών, σύμφωνα με πληροφορίες,  προωθούν ήδη ανά την Ελλάδα πρωτοβουλίες έκδοσης ψηφισμάτων, μετονομασίας οδών και πλατειών, καθώς και άλλων δράσεων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Το Ψήφισμα που θα κατατεθεί στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της επικράτειας, από τα μέλη του Δικτύου Αυτοδιοικητικών, και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφισθεί από την πλειοψηφία των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων αναφέρει τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταδικάζουμε την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

“Ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής έλεγε χαρακτηριστικά πως «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

Η εύστοχη αυτή ρήση επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, καθώς η Άγκυρα προαναγγέλλει την τέλεση ενός νέου εγκλήματος πολιτιστικής γενοκτονίας. Ετοιμάζεται να μετατρέψει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Αγιά Σοφιά, σε ισλαμικό τέμενος, αν και τελεί υπό την προστασία της UNESCO!

Καταδικάζουμε την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ζητάμε, εις εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, την άμεση αναστολή των έργων που έχουν σχέση με αναστήλωση μουσουλμανικών μνημείων σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες να πάρουν αποφάσεις για ονομασία ενός δρόμου ή μίας πλατείας σε οδό ή πλατεία «Ελληνισμού της Ανατολής». Ειδικότερα, όπου υπάρχει Πρεσβεία, Προξενείο και κτήριο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Τουρκία, να εξετασθεί η δυνατότητα να μετονομασθεί έτσι ο δρόμος της εισόδου τους. Με τον τρόπο αυτό,  λόγω της υποχρεωτικής αναφοράς της ονομασίας στις ταχυδρομικές διευθύνσεις εσωτερικής και διεθνούς αλληλογραφία, δημοσιοποιείται και παραμένει ζωντανή μια ιστορική πραγματικότητα.

Μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις που δεχόμαστε, η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει απαθής. Η σιωπή είναι συνενοχή.”