Τελείωσε η περίοδος χάριτος στην διοίκηση Γιάννη Γεωργόπουλου από τον Τάσο Λάμπρου

86
Γιάννης Γεωργόπουλος και Τάσος Λάμπρου. Θα ξαναβρούν σημείο ισορροπίας;

Η ανοχή και η σιωπή του Τάσου Λάμπρου, στα κενά και τις εσφαλμένες αποφάσεις της Δημοτικής αρχής του Γιάννη Γεωργόπουλου, φαίνεται να ανήκει στο χτες.

Οι πρόσφατες διαφοροποιήσεις του επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ κορυφώθηκαν χθες με την καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου καταλογίζει στον Δήμαρχο Ερμιονίδας ευθύνες για την «έκτακτη επιχορήγηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους έναντι δικαιούμενων επιχορηγήσεων του Δήμου Ερμιονίδας, συνολικού ποσού 482.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες της»

Όπως τονίζει ο Τάσος Λάμπρου, «Με αυτή την απόδοση καλούνται για μία ακόμη φορά οι δημότες μας, ο Δήμος μας να καλύψει τα ελλείμματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας».

Παραθέτουμε κάποια από τα ερωτήματα που θέτει, ζητώντας απαντήσεις και πράξεις που να προασπίζουν τα οικονομικά του Δήμου από πράξεις διασπάθισης:

Ερωτά, μεταξύ άλλων, ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ:

* Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ; (κύκλος δραστηριοτήτων και ταμειακά διαθέσιμα)
* Ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προς τρίτους; (ελεύθερους επαγγελματίες). Ποια είναι τα χρέη της;

* Ποιες είναι οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες τις οποίες πήρατε απόφαση να καλυφθούν μέσω νέου δανεισμού;
* Πως διαπιστώθηκε η αποδεδειγμένη αδυναμία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών;
* Ποιοι λογαριασμοί έχουν εκδοθεί και ποιοι λογαριασμοί βρίσκονται σε εκκρεμότητα;
* Ποια κατάσταση επικρατεί στην κινητή και ακίνητη περιουσία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ (π.χ. βιολογικοί καθαρισμοί, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης).

Άξια προσοχής είναι η επισήμανση Λάμπρου ότι, «από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε μία νέα δημοτική περίοδο, έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου για πολύ κρίσιμα θέματα που αφορούν την πορεία της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης».