Συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

66

Η προστασία και η προαγωγή υγείας των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας στο επίκεντρο της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και «το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Μέσα από την  ένωση δυνάμεων, τη συμμετοχή και τη σύμπραξη θα υλοποιηθούν δράσεις και θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.

«Συμπράττουμε με σκοπό την αποτελεσματική συνεργασία για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση του βιοτικού τους επιπέδου και τη βελτίωση της υγείας τους, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων ανηλίκων, δήλωσε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε… ενώνουμε δυνάμεις για την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί χρέος μας να ενισχύσουμε κάθε δράση ή πρωτοβουλία που αφορά την προστασία και την υγεία των παιδιών μας».

Από τον πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε:  «Είναι μεγάλη τιμή για τον Οργανισμό η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς επιδιώκουμε τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές συνεργασίες. Ο ρόλος ενός εθελοντικού οργανισμού είναι να στηρίζει την κοινωνία και να συμπληρώνει τους θεσμούς. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει ήδη πολλά παιδιά στην περιοχή. Αντίστοιχα, το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια είναι αρκετά σημαντικό και θα ενδυναμωθεί μέσω αυτής της συνεργασίας».