Συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας με το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Quattro Elementi»

89

Λίγο πριν την μεγάλη Πανσέληνο του Αυγούστου, ο Δήμος Νεμέας «αγκαλιάζοντας» την πρόταση του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, μας προσκαλεί σε μια αισθαντική μουσική βραδιά με θέα το λουσμένο από το φως του φεγγαριού Ναό του Δία.

Μια μοναδική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 9.00 μ.μ., με το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Quattro Elementi” που θα ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Θα υπάρχει Λεωφορείο στην πλατεία της Κορίνθου «Παναγή Τσαλδάρη» – «Περιβολάκια» για τη μετακίνηση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με εισιτήριο 5 ευρώ (μετά επιστροφής)
Κρατήσεις: Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στο τηλέφωνο 6936888663 (Υπεύθυνη κα Οικονόμου Μίνα)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Μέχρι τα μέσα του XVIII αιώνα τα έγχορδα μουσικά όργανα ήταν στενά συνδεδεμένα με τον αστρικό συμβολισμό. Έτσι το κάτω ηχείο του οργάνου συμβόλιζε τον θόλο του ουρανού και επίπεδη βάση – την γή. Τέσσερις χορδές αντιστοιχούσαν στα Τέσσερα Στοιχεία: Φωτιά, Αέρας, Γη και Νερό. Αυτός ο συμβολισμός ήταν κατανοητός σε όλους και δεν απαιτούσε ειδικές επεξηγήσεις, λίγο μετά όμως ξεχάστηκε. Αλλά το παρελθόν δεν είναι ξεπερασμένο.

Τα «Τέσσερα Στοιχεία» είναι ένας από τους καρπούς της συνεχόμενης δημιουργικής αναζήτησης του Andrea Schudtz. Αποτελείται από τέσσερα όργανα (δύο βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο) – είναι ένα κουαρτέτο στο οποίο κάθε όργανο φέρει το όνομα ενός στοιχείου. Το βιολί «Στοιχείο Φωτιά», το βιολί «Στοιχείο Αέρας», η βιόλα «Στοιχείο Νερό» και βιολοντσέλο «Στοιχείο Γη».