Συνάντηση Λεβεντάκη για το θέμα ρύπανσης των νάιλον των καλλιεργειών

169

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες 29 Ιουλίου 2020, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, στο γραφείο του, με εκπροσώπους της εταιρείας “Πλαστικά Κρήτης”.

Η συνάντηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου, μέσω αυτής, να βρεθούν λύσεις τέτοιες, έτσι ώστε να επιλυθεί το μείζον θέμα, που ταλανίζει την περιοχή μας και αφορά στη διαχείριση των πλαστικών νάιλον, που χρησιμοποιούν στις θερμoκηπιακές τους καλλιέργειες, οι αγρότες – καλλιεργητές – παραγωγοί, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Σ’ αυτήν, επισημάνθηκε ιδιαίτερα το μέγεθος του προβλήματος, καθώς ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος, τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για το φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον, από τα αφημένα -κυριολεκτικά- στην τύχη τους απόβλητα των θερμοκηπιακών μονάδων (μεταξύ των οποίων είναι και τα νάιλον).

Γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται, πρωτίστως, η ευαισθητοποίηση των ίδιων των παραγωγών, καθώς και η συνεργασία τους με μονάδες, που θα μπορούν να συλλέξουν τα απόβλητα των καλλιεργειών τους, προς ανακύκλωση.