Ο Μητροπολίτης Ύδρας  -Ερμιονίδας παραπέμπεται για κακούργημα και ο Αρχιμανδρίτης του Κοσμάς κατηγορείται για κήρυγμα μίσους

273

άρθρο του Παύλου Δαγρέ*

Το άρθρο του γιατρού Παύλου Δαγρέ θέτει ένα ερώτημα ηθικής τάξης προς την ηγεσία της εκκλησίας και ειδικότερα προς τον Μητροπολίτη Υδρας και Ερμιονίδας Εφραίμ: «Για πιο λόγο παραπέμπεται με κακουργηματικές κατηγορίες ο κ.κ. Εφραίμ και τι απαντά επί της ουσίας των κατηγοριών».

Δεδομένου ότι το άρθρο έχει ήδη δημοσιευτεί σε Τοπική εφημερίδα, με το ερώτημα να μένει αναπάντητο επί μία εβδομάδα, δημιουργείται σκανδαλισμός στο πλήρωμα της εκκλησίας. Είναι δυνατόν, σε χρόνια δύσκολα, όπως είναι η περίοδος του μνημονίου, η κρίση του Κοροναϊού, και η επικίνδυνη οξύτητα στις σχέσεις με την Τουρκία, η Μητρόπολη –χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας- να επιδιώκει την αφαίρεση καλλιεργήσιμης γης από γεωργούς και από τον Δήμο Ερμιονίδας;

Διαβάστε το, όπως πάντοτε, τεκμηριωμένο άρθρο του εκπροσώπου του Σωματείου κατά της Διαφθοράς, ιατρού Παύλου Δαγρέ.

Παύλος Δαγρές

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π. ΔΑΓΡΕ

* Για κακούργημα παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Υδρας Ερμιονίδας Εφραίμ. Θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί.

* Αρχιμανδρίτης της ιδίας Μητρόπολης δηλώνει πως κυνηγάει εχθρούς, βαπτίζοντας εχθρούς όσους καταγγέλλουν τις παρανομίες του.

Πολύ χριστιανικό ακούγεται. Μωρέ πού τους βρήκαμε αυτούς.

Είναι δε τόσο το μίσος του Αρχιμανδρίτη Κοσμά κατά των εχθρών του ώστε δεν σταματά να τους κυνηγάει κατηγορώντας τους ακόμα και πεθαμένους, όπως συνέβη με την περίπτωση του αείμνηστου διακεκριμένου καθηγητή Πανεπιστημίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΡΟΔΗΜΑ πιστού χριστιανού.

Σύμφωνα με καταγγελία των οικείων του εκλιπόντα, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής  που τελούσε ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς, αναφέρθηκε χωρίς λόγο στον αείμνηστο ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΡΟΔΗΜΑ κατηγορώντας τον ενώπιον άλλων λέγοντας ότι ήταν ένας εγγράμματος  ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Η προσβολή μνήμης θανόντα εκτός του ότι διώκεται ποινικά αποτελεί σοβαρό ΑΜΑΡΤΗΜΑ, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό διαπράττεται από ιερέα.

Μητροπολίτη Εφραίμ, όπως πληροφορηθήκαμε έχετε ενημερωθεί για το περιστατικό αυτό. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί;

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Πειραιά, δικάζεται στις 19-1-2021 ο Μητροπολίτης Εφραίμ (κατά κόσμο  ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

Μητροπολίτη Εφραίμ έστω και καθυστερημένα έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε τους πολίτες της Μητρόπολης για ποιο λόγο αδίκως ……. Ή δικαίως ……….. σας παραπέμπουν δικαστικοί λειτουργεί σε δίκη με βαρύτατες  κατηγορίες.

Βέβαια είναι αλήθεια ότι πριν τελεσιδικήσουν οι δίκες στις οποίες έχετε εμπλακεί, ανεξαρτήτου αποτελέσματος μέχρι τότε είστε αθώος. Πλην όμως είστε Μητροπολίτης και ο αντίκτυπος για την παραπομπή σας σε κακούργημα είναι μεγάλος.

Προβληματισμός επίσης επικρατεί εάν μπορεί να ελέγξετε στις συνθήκες αυτές τον κάθε Αρχιμανδρίτη και όλους ανεξαρτήτως τους κληρικούς της Μητρόπολής σας.

Ανησυχούμε ακόμα περισσότερο με την συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του Αρχιμανδρίτη Κοσμά που ενεργεί χωρίς να υπολογίζει κανέναν, λέτε και δεν λογοδοτεί πουθενά.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΟΔΗΜΑΣ στοχοποιήθηκε ως εχθρός του, από τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά, επειδή είχε καταγγείλει μη νόμιμες ενέργειες  στις οποίες είχε προβεί ο εν λόγω κληρικός. (Για την υπόθεση αυτή έχει παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου).

Συγκεκριμένα στις 3-7-2019 ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς μετέβη στο συμβολαιογραφείο της κ. Πήλια στο Κρανίδι και ενέγραψε ως ιδιοκτησία της νεοσυσταθείσας ΜΟΝΗΣ  ΑΥΓΟΥ – που υποτίθεται λειτουργούσε χωρίς όμως την μόνιμη διαμονή κάποιων Μοναχών – κτήμα έκτασης 42 στρεμμάτων, που ανήκε στο Δήμο Ερμιόνης.

Για τίτλους ιδιοκτησίας παρουσίασε ένα ιστορικό βιβλίο που ανέφερε ότι το 1696 !!! το κτήμα αυτό ανήκε στη Μονή Αυγού. Επίσης η ΜΟΝΗ ΑΥΓΟΥ το 1696!!! Είχε στην ιδιοκτησία της και άλλα  15.000 στρέμματα στον Αργολικό Κάμπο και αλλού.

Στις 16-9-2019  ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς αποστέλλει προς το τοπικό συμβούλιο Διδύμων το Αρ. Πρωτ. 01/2019 έγγραφο όπου αναφέρει.

Κατόπιν έγγραφης εντολής 542/297/7-9-2018 του Μητροπολίτη Εφραίμ προέβημεν σε συμβολαιογραφική πράξη …………. Η πρωτίστως νόμιμη και επιπλέον ηθικώς δίκαιη αυτή πράξη συνάδει με την ιστορία και την παραδεδομένη  εκ πλείστων αρχείων κτήση της Μονής.

Στις 6 Νοεμβρίου 2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας έχοντας ως θέμα τον ορισμό από τον Δήμο, δικηγόρου, για να υπερασπισθεί την δική του περιουσία των 42 στρεμμάτων τα οποία παράνομα προσπάθησε να αρπάξει …  ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς με τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη Εφραίμ  όπως ο Αρχιμανδρίτης υποστηρίζει.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Νοεμβρίου 2019 παρευρέθηκε και ο αείμνηστος καθηγητής Πανεπιστημίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΟΔΗΜΑΣ ο οποίος πήρε τον λόγο, και είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το θέμα είναι ότι πέρυσι έγινε μια προσπάθεια ανασύστασης της ΜΟΝΗΣ. Το 1835 μαζί με άλλα 400 Μοναστήρια ο Όθωνας τα έκλεισε, και δήμευσε τις περιουσίες τους.

Το 1930 περίπου το Ελληνικό Δημόσιο τη δημευμένη περιουσία την έδωσε σε ακτήμονες των περιοχών 15.000 στρέμματα. Το πόση ήταν όλη η περιουσία τότε δεν γνωρίζω.

Το θέμα επομένως είναι ότι το αμπέλι είναι ένα μέρος αυτής της περιουσίας που μοίρασε τότε το κράτος σε πολλούς ακτήμονες και μεταξύ αυτών έδωσε και στην Κοινότητα. Εδώ μιλάμε για 42 στρέμματα.

Αυτό που αναφέρει η επιστολή δεν είναι τα 42 στρέμματα  για τα οποία 42 στρέμματα υπάρχουν οι μεταγραφές εκεί και λοιπά. Έχει διαπιστώσει η έρευνα που κατ’ εντολή του Δήμου έκανε η δικηγόρος κα Δρούζα στο Υποθηκοφυλακείο και το αναφέρει.

Αν δει κανένας αυτό που αναφέρει στη συμβολαιογραφική πράξη ο Διοικητής της Μονής Αρχιμανδρίτης Κοσμάς, εδώ καταγράφει τρία ακίνητα. Δεν καταγράφει μόνο 42 στρέμματα το Αμπέλι όπως το μλέμε εμείς.

Καταγράφει στην περιοχή αμπέλι 70 στρέμματα και άλλα δύο ακίνητα, το ένα 20 στρέμματα και το άλλο 16 στρέμματα. Το βασικό θέμαγια μένα σε ότι αφορά την ιστορία είναι αυτό, θα σας διαβάσω ένα κομμά΄τι.

«Ανασυσταθείσα η  Ιερά Μονή κατά τον νόμο ….. υπεισήλθε εις τα δικαιώματα της διατηρηθείσας το 1834 Ιεράς Μονής».

Αυτό για μένα τα λέει όλα και αυτό είναι το θέμα. Ο Στόχος είναι η περιουσία η πριν το 1834……………

Σκέφθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό, 15.000 στρέμματα διανομή ………..»

Αυτά είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου 2019 και στοχοποιήθηκε ΕΧΘΡΟΣ …. Από τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά ο οποίος παρευρίσκετο και αυτός στο δημοτικό συμβούλιο και πήρε τον λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε θέλω να πω πρώτα όπως είπε ο κ. Μπροδήμος ξεκίνησε αυτό το θέμα της ανασύστασης ……

Το επόμενο στάδιο φυσικά μετά από αυτό ήταν το καθεστώς Διοικήσεως. Υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει να γίνει αλλαγή – ανασύσταση με φορείς με Διοικητή χωρίς να έχει …….   Εγώ μπροστά ……. Αφού ήρθε ένας άνθρωπος που θέλει να μείνει, υπάρχουν κανα δυό μοναχοί στο Μοναστήρι …….»

(ΣΗΜ. Κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου που έχετε επιληφθεί του θέματος να ζητήσετε από τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά τα ονόματα των δύο μοναχών που είχαν εγκατασταθεί στο Μοναστήρι διότι στην φαντασία του ήταν).

Συνεχίζοντας ο Αρχιμανδρίτης  και ηγούμενος Κοσμάς είπε στο Δημοτικό συμβούλιο.

«Τι γίνεται τώρα στο «δια ταύτα»  Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει μεταγραφή από το Δήμο για να δοθεί το κτήμα, δεν μπορεί ο Δήμος να δώσει ένα κτήμα σε Μοναστήρι. Μετά πρότεινε ο Δήμαρχος να γίνει έγκυρη υπενοικίαση του κομματιού αυτού. Την υπενοικίαση δεν την δέονται στην Ιερά Σύνοδο. Θέλουν κτήση.

…………… Απευθυνθήκαμε στο δικηγόρο της Ιεράς Συνόδου για να δούμε εάν μπορούμε όντως με το νόμο του    ’14  να καλύψουμε   αυτό το κομμάτι ώστε ούτε ο Δήμος να χρειάζεται να κάνει μεταγραφή, αλλά να επέλθει η κτήση στη Μονή ……  Ο νόμος λοιπόν αυτός του   14 σύμφωνα με το δικηγόρο της Ιεράς Συνόδου καλύπτει το μοναστήρι ώστε να μπορεί να γίνει μεταγραφή από περιουσιακό στοιχείο το οποίο κατείχε μπορεί να το κάνει».

(ΣΗΜ: Η Μοναρχία του Όθωνα  200 χρόνια πριν μοίραζε τα τσιφλίκια του κλήρου στους ακτήμονες  η δημοκρατία  σήμερα αφήνει παραθυράκια να τα πάρουν πάλι κάποιοι Ευφραίμ, Κοσμάς κλπ).

Συνεχίζοντας ο Αρχιμανδρίτης, ηγούμενος κλπ. είπε στο δημοτικό Συμβούλιο.

«Βέβαια ο νόμος αφήνει «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ»  ξέρετε πολύ καλά ότι όπου πάμε νομικά, θα μπορούμε να βρούμε και «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ» θα μπορούμε να βρούμε τρόπους και το ξέρετε αυτό. Έχουν γίνει αρκετά δικαστήρια για το θέμα, γιατί αυτά τα θέματα ξέρετε, ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ !!!! …  με το να ……… ότι θα τα πάρει τα παλαιά και λοιπά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και δεν είναι τόσο απλά.

(ΣΗΜ. Να γιατί στοχοποιήθηκε ο αείμνηστος καθηγητής Πανεπιστημίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΟΔΗΜΑΣ  από τον ΚΥΝΗΓΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ Άγιο Κοσμά τον ΑΜΑΡΤΩΛΟ!!!

Διότι είναι αμαρτία  Κοσμά να προσβάλεις την μνήμη θανόντα.

Είναι αμαρτία να λες ψέματα

Είναι αμαρτία να λες στο δημοτικό συμβούλιο, τα ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ  τα ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ αντί τας ΘΥΡΑΣ τας ΘΥΡΑΣ όπως λέτε στην εκκλησία συκοφαντώντας μάλιστα τα δικαστήρια.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε: «Εγώ θα σας πω ειλικρινά. Εάν θέλετε να το δώσετε το κτήμα στο Μοναστήρι, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να γράψετε και ένα χαρτί και να πείτε ότι: ναι αναγνωρίζουμε αυτή την κυριότητα» Αν δεν θέλετε, μπορείτε να πάτε δικαστικά φυσικά και να το διεκδικήσετε στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της Ιεράς Συνόδου μου είχε πει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα έχουν κερδίσει τα μοναστήρια».

Αυτά που έχουμε γράψει και αναφέρονται στο τι ελέγχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου 2019 είναι πιστή αντιγραφή από τα πρακτικά του Δήμου.

Πρακτικά, τα οποία θα θέσουμε υπόψη στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, για να διερευνηθεί εάν ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου προτρέπει κληρικούς – όπως ισχυρίζεται ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς – να αρπάζουν ξένες περιουσίες, τις οποίες στα δικαστήρια τις περισσότερες φορές τις κερδίζουν με νομικά ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ  προφανώς.

Τέλος θα απευθυνθούμε προς τους Οικονομικούς Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης όπως διενεργήσουν οικονομικό έλεγχο στην Μητρόπολη Ύδρας … Ερμιονίδας έτσι ώστε με τη βοήθεια του θεού να αποκαλυφθεί η αλήθεια και ευχή όλων είναι να αποδειχθεί ότι ο Μητροπολίτης Εφραίμ αδίκως έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά την 19-1-2021.

 

* Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ (τηλ. 6943570958)

είναι εκπρόσωπος του Σωματείου

“Ένωση Πολιτών Ενάντια στη Διαφθορά”