Ο Δήμος Πύργου υιοθέτησε την πρόταση του Χάρη Μιχαλακόπουλου και προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία

758

Ο Δήμος Πύργου θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που αντέδρασε στην απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τόπο λατρείας του Ισλάμ.

Με υπογραφή Ερντογάν η Αγιά Σοφιά ξαναγίνεται Τζαμί.

Με πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Παράταξης “Αναγέννεσις στον Δήμο Πύργου”, Χάρη Μιχαλακόπουλου, τέθηκε προς έγκριση προ Ημερησίας Διατάξεως, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων. Μετά από συζήτηση και με ομόφωνη απόφαση των 17 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο Δήμος Πύργου (Ηλεία), εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προσβολή του κορυφαίου συμβόλου του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης.

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Η πρόταση του Χάρη Μιχαλακόπουλου, Ηγετικού μέλους του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”, έτυχε μεγάλης δημοσιότητας από τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας του Πύργου και της Ηλείας, ενώ η είδηση κέρδισε μεγάλη μερίδα ενδιαφέροντος στα Μέσα Κοινωνικού Δικτύου, το Σαββατοκύριακο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένονται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε δεκάδες Δήμους από Δημοτικούς Συμβούλους που αποδέχθηκαν την πρωτοβουλία των μελών του ανεξάρτητου “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”.