Ούτε και τον Αύγουστο πανηγύρια;

476

Τη ματαίωση των πανηγυριών και τον Δεκαπενταύγουστο φαίνεται ότι θα εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή στην κυβέρνηση. Για τους λοιμωξιολόγους εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικά το Δεκαπενταύγουστο που γίνεται κυριολεκτικά χαμός με χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες όπου ο κόσμος γλεντά χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και όπως τονίζουν οι ειδικοί τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα καθώς αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού.  Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα έχουν ματαιωθεί σε όλη τη χώρα τα πανηγύρια μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ

Ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου ανέφερε πώς :«θεωρώ ότι η εισήγηση της επιτροπής λόγω του γεγονότος ότι στα πανηγύρια δεν συμμετέχουν μόνο έφηβοι αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα παραμείνει η ίδια. Θα πρέπει να αποφύγουν τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι τα πανηγύρια από την επιτροπή δεν θα επιτραπούν».

ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ…

Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα.

«Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια», έχει υπογραμμίσει.

Σε πρόσφατες δηλώσεις και ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πάρει το μέτρο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου.