«Μπάχαλο» στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. Δρομολογούνται «ακραίες» αντιδράσεις

86

Παραμένει χωρίς προσωπικό και μέσα, εν όψει κορονοϊού και τουρισμού το ΕΚΑΒ στη Δυτ. Ελλάδα και παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων στο παρελθόν, ουδεμία λύση δρομολογήθηκε…
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση παραμένει χαοτική με τις πολλές ελλείψεις στο χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΕΚΑΒ και όπως τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ετοιμάζονται «ακραίες» αντιδράσεις από κάποια σωματεία.
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, κυρίως λόγω της έλλειψης νέου προσωπικού και ασθενοφόρων, έχει οδηγήσει κάποια σωματεία να σκέφτονται ακόμη και την άρνηση παραλαβής κρουσμάτων covid 19, ως ένα μέσο για να πιέσουν το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις και προμήθεια νέων οχημάτων.
Ο κ.Θεοδωρόπουλος που πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόθεση για κάποια κινητοποίηση, κάτι που δεν αποκλείεται στο μέλλον.

Εάν συνδυαστεί το γεγονός αυτό, με το σημείο 0 που βρίσκεται η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου και ότι ο παρών δρόμος-φονιάς, το καλοκαίρι έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση( και δυστυχήματα) λόγω πολιτικού αεροδρομίου Αράξου και λιμανιού Κυλλήνης που συνδέει τη Δυτική Ελλάδα με Ζάκυνθο- Κεφαλονιά και Ιθάκη, καταλαβαίνεται πόσο τραγικό είναι να υπολειτουργεί και το ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ: Patrisnews