Με 1,57 δισεκατομμύρια στερλίνες βοηθά τον πολιτισμό της η βρετανική κυβέρνηση.

88

Η Βρετανία θα επενδύσει 1,57 δισεκ. στερλίνες, περίπου 1,74 δισ. ευρώ στις τέχνες προσπαθώντας να βοηθήσει τον  τομέα της χώρας που επλήγη από τον  κορωνοϊό. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί να επιτρέψει τις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους και τις παραστάσεις με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε πολιτιστικούς χώρους.    

 

«Θέλω όλοι οι πολιτιστικοί μας θεσμοί να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν στο δίκτυο Sky News. «Πολύ σύντομα ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε τις παραστάσεις σε εξωτερικούς χώρους και ότι αργότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορέσουμε να έχουμε παραστάσεις με τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης», πρόσθεσε.
Από τα θέατρα του Γουέστ Εντ του Λονδίνου, ως τις όπερες και τα μπαλέτα, η πολιτιστική βιομηχανία αποτελεί ένα από τα εξέχοντα εξαγώγιμα προϊόντα της Βρετανίας και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των τουριστών, αλλά και των ντόπιων. Ωστόσο μετά την επιβολή καραντίνας τον Μάρτιο έμεινε χωρίς ζωντανό κοινό, την ώρα που άλλοι τομείς στη χώρα αρχίζουν να ξανα-λειτουργούν

Το Royal Albert Hall, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις, όπως οι συναυλίες κλασικής μουσικής διάρκειας 8 εβδομάδων που είναι γνωστές ως BBC Proms, προειδοποίησε ότι μέχρι τις αρχές του 2021 θα έχουν εξαντληθεί τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του λόγω της απώλειας εσόδων και της επιστροφής χρημάτων μετά την ακύρωση των εισιτηρίων.
Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η επένδυση 1,57 δισεκατομμυρίου στερλινών στις τέχνες που ανακοίνωσε είναι η υψηλότερη που γίνεται ποτέ στον πολιτιστικό τομέα της Βρετανίας.