Η Τρίπολη ζητά να παραμείνουν και να επεκταθούν οι φυλακές

175

Πολλά τα οφέλη από τις φυλακές στην Τρίπολη. Στην διατήρηση και επέκτασή τους στοχεύει η Δημοτική Αρχή

Αποφασισμένος όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να επεκτείνει της φυλακές εντός των ορίων του είναι ο δήμος Τρίπολης.

Η  κατασκευή νέου σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος αποτυπώθηκε άλλωστε και σε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Επισήμως, η Κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα όμως ακούγεται το θέμα δημιουργίας φυλακών στην Πελοπόννησο, με το δήμο Τρίπολης να θέλει είναι  προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας τόνισε ότι οι νέες φυλακές θα έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος για την τοπική αγορά, ενώ ο γραμματέας των εξωτερικών φρουρών Παναγιώτης Σμυρνιώτης είπε ότι αυτή η προοπτική μπορεί να αυξήσει τις θέσεις εργασίας από 80 που είναι σήμερα σε περισσότερες από 200!

Ουσιαστικά, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στο πλαίσιο αυτό και η μοναδική αρνητική ψήφος ήταν του Βαγγέλη Γούργαρη του ΚΚΕ που δεν διαφώνησε για την ανάγκη ενός νέου σωφρονιστικού καταστήματος, με καλυτέρους όρους για τους κρατούμενους και τους εργαζομένους, διαφώνησε όμως στη διαπίστωση ότι οι νέες φυλακές θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.

Αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι η κόκκινη γραμμή για τον Δήμο Τρίπολης είναι η διατήρηση των σημερινών φυλακών διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πληγεί η τοπική αγορά και παράλληλα θα χαθούν 80 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι νέες φυλακές το πιθανότερο είναι να προταθεί να γίνουν στην περιφέρεια του δήμου και όχι εντός της πόλης της Τρίπολης. Πάντως να επαναλάβουμε ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει κάτι επίσημα. Ενώ δεν αποκλείεται να ”φλερτάρουν” και άλλοι νομοί με τη δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος, όπως η Ηλεία στο παρελθόν.