Η Γερμανία θα καίει λιγνίτες, που εμάς μας “απαγορεύει” η Ε.Ε. (Γερμανική Ένωση) επειδή είναι ρυπογόνα

451

Νέο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο λιγνίτη εγκαινιάστηκε στη Γερμανία και ξεκίνησε την λειτουργία του στις 30 Μαΐου τρέχοντος έτους!

Η Γερμανία θα καίει τους δικούς μας λιγνίτες, που εμάς μας απαγορεύει η Ε.Ε. (Γερμανική Ένωση) επειδή είναι ρυπογόνα, αλλά οι Γερμανοί με μια μικρή και όχι πολυδάπανη επεξεργασία τους κάνει καθαρούς προς καύση για το περιβάλλον.

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Datteln 4 των 1.100 MW, που ανήκει στην Uniper και βρίσκεται στο Datteln στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, άνοιξε παρά το δηλωμένο σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης και οδηγίες της ΕΕ για τον τερματισμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα στη χώρα.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα υπερθεματίζοντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τρέχει να κλείσει, νωρίτερα, τα δικά της εργοστάσια παραγωγής ενεργείας από λιγνίτη, οδηγώντας στην μετανάστευση χιλιάδες εργαζόμενους στην Κεντρική Μακεδονία την Πελοπόννησο και άλλου.

Στο βωμό ενός κακώς εννοούμενου ευρωπαϊσμού -για άλλη μια φορά- η χώρα μας τρέχει να κλείσει μια κεντρική παραγωγική διαδικασία πρώτη. Τα ίδια έκαναν οι ευρωπαϊστές με την Ζάχαρη, τα τεύτλα, τον καπνό, την παράκτια αλιεία και άλλους τομείς, όπου ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες κατέστρεψαν την εγχώρια παραγωγή ισοπεδώνοντας ολόκληρες κοινωνίες προς όφελος των υπολοίπων χωρών!

Το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Γερμανία ειπώθηκε ότι είναι το τελευταίο θα συνδεθεί στο δίκτυο παραγωγής της χώρας και η κατασκευή του πήρε σχεδόν μια δεκαετία.

Η γερμανική κυβέρνηση είπε πέρυσι ότι θα κλείσει και τα 84 από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με άνθρακα έως το 2038 καθώς η χώρα κινείται προς καθαρότερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Τουλάχιστον οκτώ γερμανικά εργοστάσια καύσης άνθρακα υποτίθεται ότι θα κλείσουν φέτος.

Αξιωματούχοι στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είπαν ότι προχώρησαν με τον Datteln 4, επειδή οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του θα αντισταθμιστούν από το κλείσιμο τεσσάρων άλλων εργοστασίων άνθρακα στην περιοχή.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι περιφερειακοί αξιωματούχοι συμφώνησαν πέρυσι σε ένα σχέδιο αποζημίωσης για τη βιομηχανία άνθρακα ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ (45 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κυβέρνηση είπε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση «κοινωνικά υπεύθυνων λύσεων» για τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων νέων θέσεων εργασίας, νέων έργων υποδομής και πιθανώς να παρέχουν αποζημίωση σε επηρεαζόμενες εταιρείες.