Εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

100

Νεκτάριος Φαρμάκης:«Από κακό παράδειγμα μπορούμε να γίνουμε καλό παράδειγμα»
Η επίλυση των αποβλήτων ήταν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο, με την συμμετοχή των εκπροσώπων των δήμων και των Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτ. Ελλάδας, στο πλαίσιο της προδιαβούλευσης για το νέο Εθνικό Σχέδιο.
«Από κακό παράδειγμα μπορούμε να γίνουμε καλό παράδειγμα. Είμαι βέβαιος πως όλοι έχουμε αυτή τη διάθεση. Έχουμε και τα χρήματα. Το μόνο που αισθάνομαι ότι δεν έχουμε είναι ο χρόνος. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να αφήσουμε πίσω μας τα χρόνια της αδράνειας και να τρέξουμε…», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την σύσκεψη, ευχαριστώντας τον κ. Γραφάκο και τους εκπροσώπους των δήμων για την παρουσία τους.
Ο κ. Φαρμάκης στάθηκε  στην σημασία που έχει για τη Δυτ. Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων της και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στους δήμους με κάθε μέσο που διαθέτει, ώστε ο τοπικός σχεδιασμός να είναι  ρεαλιστικός και ταυτόχρονα τολμηρός, για την οριστική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, με βιώσιμους περιβαλλοντικά όρους και με τρόπο επικερδή για τους δήμους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΡΑΦΑΚΟΣ

Κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου, ο κ. Γραφάκος εκτίμησε ότι εντός του έτους μπορεί να δημοπρατηθεί η κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αχαΐα και στο Αγρίνιο, γεγονός, που όπως είπε, μαζί με την αντίστοιχη μονάδα της Ηλείας, που ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο,  μπορεί να φέρει τη Δυτική Ελλάδα, «λίγο πιο μπροστά σε σχέση με πολλές άλλες Περιφέρειες της χώρας».

ΠΗΓΗ: PATRISNEWS