Εγώ μάσκα δεν φοράω (1). Δεν θα κάνω το χατίρι κανενός κουμπάρου και κανενός Χαρδαλιά. Δημιουργώ εναλλακτικές λύσεις

512

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Έκοψα το SUPER MARKET αμέσως μόλις επεβλήθη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πελάτες. Όσο αυτοί θα  παρατείνουν την χρονική διάρκεια της παράλογης εντολής τους, τόσο εγώ θα παρατείνω και εγώ την αποχή μου.
Το έκανα, με την ψευδαίσθηση ότι μια εκτεταμένη αποχή θα μπορούσε να αλλάξει την μεθοδευμένη κυβερνητική πράξη βοήθειας εκ μέρους των γνωστών κύκλων στα συμφέροντα των κουμπάρων -παραγωγών μάσκας.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πίστευα απολύτως ότι, η οργανωμένη αποχή όλων μας από τα SUPER MARKET και η διοχέτευση των αγορών μας στα μικρά μαγαζιά, όπου η μάσκα δεν ήταν υποχρεωτική, θα δημιουργούσε μια κρίσιμη και μετρήσιμη πτώση του τζίρου τους με ταυτόχρονη διοχέτευση της κατανάλωσης στους μικρούς επαγγελματίες. Ότι, το Super Market θα έχαναν εκτός από τα κέρδη τους και μια σημαντική ποσότητα ρευστότητας και ένα σοβαρό μερίδιο της αγοράς. Αυτά όλα θα ήταν αρκετά για να τους οδηγήσουν μέσα σε λίγες ημέρες να πιέσουν την κυβέρνηση και να καταργηθεί το ανεδαφικό και αλυσιτελές μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στους καταναλωτές. Σκέφθηκα πως θα μας κόστιζε, ίσως, λίγα ευρώ παραπάνω αλλά ότι άξιζε τον κόπο να υψώσουμε το ανάστημά μας στους ξαδιάντροπους που παίζουν με την υγεία και την αξιοπρέπειά μας, οδηγώντας τους σε πολιτική ήττα από μια μαχόμενη κοινωνία.

Έπεσα έξω!

Για την ακρίβεια δεν είχα υπολογίσει την αποφασιστικότητα των εξουσιαστών μας και των συμφερόντων που εκφράζουν.

Η σκέψη μου ότι, αν πιεστούν τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ χάνοντας ρευστότητα, θα αντιδράσουν ήταν σωστή. Στον τρόπο αντίδρασης του συστήματος έπεσα έξω.

Αντί να ανακαλέσουν το καταφανώς ανόητο (από υγειονομικής πλευράς) μέτρο, έκαναν το απολύτως αντίθετο. Όταν ένιωσαν ότι ο κόσμος αντιδρά, προχώρησαν και με μία άθλια απόφασή του επέβαλαν τη μάσκα ακόμα και στους πελάτες των μικρών μαγαζιών. Οπότε μας έκοψαν την εναλλακτική λύση προμήθειας βασικών αγαθών. Απομένει όμως ακόμη, η λύση της τηλεφωνικής παραγγελίας στον μπακάλη και η παραλαβή στο σπίτι, στο γραφείο ή έξω από την πόρτα του μαγαζιού, χωρίς να αγοράσουμε και να φορέσουμε τη μάσκα. Η ιδέα της πίεσης μέσω της πτώσης του τζίρου των Super Market  παραμένει ζωντανή και αν γίνει κίνημα καταναλωτών, θα φέρει τρία σοβαρά αποτελέσματα:

ΠΡΩΤΟΝ: Θα στηριχτούν οικονομικά τα μικρά μαγαζιά.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι μεγάλοι της αγοράς θα υποχρεωθούν να πιέσουν τους κυβερνητικούς (αυτοί έχουν τον τρόπο τους).

ΤΡΙΤΟΝ: Οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη και την δυνατότητα να μην είναι πρόβατα αλλά αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ!

Είναι πολλοί που θα έχουν διαφορετική άποψη. Είτε γιατί θεωρούν πως είναι μάταια πράξη αντίστασης, είτε γιατί θεωρούν πως δεν θα ακολουθήσει ο κόσμος ώστε να υπάρξει ένα γενικευμένο κίνημα, είτε διότι θεωρούν ότι οι Λοιμωξιολόγοι και οι κυβερνητικοί έχουν δίκιο να επιβάλλουν την μάσκα στους πολίτες. Υπάρχουν τέλος και αυτοί που θα πουν «μα δεν βλέπετε τους άλλους λαούς»; Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσω με αυριανό μου άρθρο, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι σέβομαι και δεν κατηγορώ όποιους έχουν άλλη άποψη από την δική μου. Άποψη που -ακόμη- μπορώ και την διατυπώνω δημοσίως και ενυπογράφως!