Δένδιας και Μητσοτάκης σιώπησαν για τα «αμφισβητούμενα ύδατα» που είπαν οι ΗΠΑ. Αντέδρασε μόνον ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ

142

Όταν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με τη χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρθηκε σε «αμφισβητούμενα ύδατα», ο Νίκος Δένδιας και ο Κυρ. Μητσοτάκης έκαναν πως δεν κατάλαβαν και σιώπησαν.  Τα δε παπαγαλάκια τους, έσπευσαν να δικαιολογήσουν, την για πολλοστή φορά διατυπούμενη επίσημη θέση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας ότι, «αφού δεν έχει κηρυχθεί ΑΟΖ από την Ελλάδα, η περιοχή τυπικά μπορεί να αμφισβητείται».

Την χαμένη τιμή της Ελλάδας έσωσε προσωρινά,    ο Γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, δηλώνοντας δημοσίως:

 «Ας είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι –η μόνη χώρα η οποία “αμφισβητεί” τα ύδατα αυτά είναι η Τουρκία. Τα ύδατα αυτά ανήκουν στην Ελλάδα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει δημόσια και δίχως περιστροφές ότι η Τουρκία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ένταση που επικρατεί σε σχέση με αυτά».