Φιλοξενία  Εφήβων Ομογενών στην Αρχαία Ολυμπία  

131

Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρίσκονται αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης (Βουλευτής Αρκαδίας) και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, για να παραστούν στην επίσημη έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοξενίας εφήβων από το εξωτερικό.

Κώστας Βλάσης

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας για Ελληνοπαίδες εξωτερικού και Φιλέλληνες ηλικίας 15-18 ετών «Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις ρίζες» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής στο Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερντέν και είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του τμήματος AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Α. Έναρξη εκδήλωσης – Ολυμπιακός Ύμνος (ερμηνεύει ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης)
Β. Δρώμενο Ιερειών
Γ. Χαιρετισμοί
-Χαιρετισμός Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κ. Γερμανού
-Καλωσόρισμα Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου
-Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κων/νου Βλάση
-Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη
-Χαιρετισμός – Σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Ακαδημία  Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες» από τον Πρόεδρο του τμήματος ΑXEPA HJ 25 Αγ. Ανδρέας,  κ. Δημητρίου Μουτούση
-Χαιρετισμός Αντιπροέδρου ΕΑΠ, καθ. Ευσταθίου Ευσταθόπουλου
– Χαιρετισμός Γεν. Γραμμ. ΕΟΕ, κ. Εμμανουήλ Κολυμπάδη
-Χαιρετισμός Αντιπροέδρου ΑΗΕΡΑ HELLAS
Δ. Λήξη εκδήλωσης – σηματοδότηση έναρξης του προγράμματος.
Εθνικός Ύμνος (ερμηνεύει ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης)
Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ενώ τον συντονισμό της θα έχει η κα Μαρία Αποστολοπούλου.