Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου ξεκινά

101

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου ξεκινά τις εκδηλώσεις του σήμερα 29 Ιουλίου 2020, παρά τις δυσκολίες λόγω Covid -19 και λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, (στις 21:00) το Mihalis Kalkanis Group θα μας χαρίσει τους ήχους του στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Παλαιά πόλη.

Αύριο, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, 21:00  στο εκπληκτικό μπαλκόνι του Αύλειου χώρου του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας, οι Melos (Μελωδία) Brass θα μας προσφέρουν το εξής Πρόγραμμα

Νίκος Σκαλκώτας (1904-1949)
Από το έργο 36 Ελληνικοί χοροί
-Μαζωχτός (Σειρά III-12)
-Ηπειρώτικος (Σειρά I-4) μεταγρ. Σ. Ρουβάς
-Νεραντζοφίλημα (ΙΙΙ-9)
-Κλέφτικος (ΙΙΙ-3)

Διονύσιος Λαυράγκας (1860-1941)
-Τραγουδάκι
-Χωριάτικος χορός, μεταγρ. Β. Τενίδης

-Παραδοσιακό
-Τσακώνικος χορός
Ο χορός της Κυνουρίας φαντασία για κουιντέτο χάλκινων πνευστών μεταγρ. Αλέξ. Κάτσιος

Kevin McKee (1980 – )
Vuelta del Fuego (Ο γύρος της Φωτιάς)

Enrique Crespo (1941 – )
Από την Αμερικάνικη Σουίτα
No. 3 Vals Peruano

Leonard Bernstein (1918-1990)
Μουσική από το μιούζικαλ West Side Story
Something’s Comin’ μεταγρ. J. Gale
Maria
America

Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass δημιουργήθηκε το 1989. Τα μέλη του συνόλου είναι και μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ , ενώ, παράλληλα, σαν κουιντέτο, έχουν μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά, με συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική και την Ασία. Από το 2003 – 2014 ίδρυσαν και οργάνωσαν σε ετήσια βάση την Ιόνιο Θερινή Μουσική Ακαδημία, στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Δήμο της Κέρκυρας. Σκοπός του Melos Brass είναι η προώθηση της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά μέσα από την ερμηνεία έργων από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και η ενθάρρυνση Ελλήνων συνθετών στη δημιουργία έργων για χάλκινα πνευστά. Μέχρι σήμερα, αρκετοί σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει αξιόλογα έργα ειδικά για το συγκρότημα. “Μέλος” στα Αρχαία Ελληνικά σημαίνει μελωδία.

Σπύρος Αρκουδής, τρομπέτα
Σοφία Σιωρά, τρομπέτα
Αντώνης Λαγός, κόρνο
Γιώργος Κρίμπερης, τρομπόνι
Σάκης Μυρώνης, τούμπα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα παρέχεται ένα ειδικό δελτίο εισόδου, το οποίο θα επιτρέπει στους διοργανωτές να έχουν τον έλεγχο της κάθε εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Για την προμήθεια και την κράτηση θέσεων του ειδικού αυτού δελτίου εισόδου επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΔΟΠΠΑΤ και τα τηλέφωνα 2752027153 και 2752099085.

Κατά την είσοδο και την έξοδο στους χώρους των εκδηλώσεων είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.