Η Δυτική Ελλάδα μπαίνει δυνατά στη λύση των υδροπλάνων. Πάτρα και Κυλλήνη προχωρούν  σε συμβάσεις

419

Σε πύλη των υδροπλάνων εξελίσσεται η Πάτρα στη Δυτική Ελλάδα

Αναπτυξιακές προοπτικές ανοίγονται για τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών με την υπογραφή της σύμβασης ως κάτοχος άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών, και παραχωρεί στην εταιρεία «Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών» τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση του υδατοδρομίου Πάτρας. Η εταιρεία, ως φορέας λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτρας, θα έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Νόμος 4663/20 για την λειτουργία υδατοδρομίου, παρέχοντας το απαιτούμενο επίπεδο εξυπηρέτησης στους επιβάτες και τα υδροπλάνα.Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι δώδεκα χρόνια. 

Για τη λειτουργία του υδατοδρομίου ο ΟΛΠΑ ΑΕ θα διαθέσει στο φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου, οίκημα για την εξυπηρέτηση των επιβατών που βρίσκεται στην προβολή της οδού Νόρμαν, κοντά στον προβλήτα της Αστιγγος με όλα όσα χρειάζονται οι επιβάτες, Να θυμίσουμε ότι πλήρως αδειοδοτημένα και έτοιμα να λειτουργήσουν είναι τρία υδατοδρόμια σε Παξούς, Κέρκυρα και Πάτρα. Ωστόσο η πανδημία ήρθε για να πλήξει ακόμη μία φορά τον εγχείρημα το οποίο πήρε ακόμη μία αναβολή. Συνεπώς και κορωνιού επιτρέποντος το δίκτυο υδροπλάνων στο Ιόνιο αναμένεται να ανοίξει τα φτερά του το καλοκαίρι του 2021

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ»

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται ο αγώνας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για απόκτηση υδατοδρομίου η λειτουργία του οποίου θα αποτελεί ένα πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας  υπέγραψε σύμβαση για  Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου
Στην Κυλλήνη  στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την περασμένη εβδομάδα, υπεγράφη σύμβαση για τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου μεταξύ του κ. Ιωάννη Λέντζα,Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και του κ. Νικολάου Χαραλάμπους νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας “ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.”
Με την σύμβαση ανατέθηκε η υπηρεσία “Τεχνικού Συμβούλου για την Αδειοδότηση, Κατασκευή και Λειτουργία Υδατοδρομίου” και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:Ο πρόεδρος αναθέτει στον Ανάδοχο , για λογαριασμό του Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης, την υπηρεσία : “Τεχνικού Συμβούλου για την Αδειοδότηση, Κατασκευή και Λειτουργία Υδατοδρομίου”. Συνολική αξία: 21.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Η εργασία θα ολοκληρωθεί εντός διαστήματος τριών μηνών από τον ορισμό επιβλέποντος.Η παρακολούθηση και η διαδικασία εκτέλεσης την ανωτέρω εργασίας γίνεται από επιτροπή.